Het Weer op Madeira

Weerbeeld Actueel:

Sat24.com IR Satellite Loop
Laatste infrarood satellietbeeld afkomstig van Sat24.com. Meer Meteorologische Satelliet beelden kunt u hier zien.


De weersverwachting voor de komende dagen

MADEIRA

De grafiek is afkomstig van WindGURU.

PORTO SANTO

De grafiek is afkomstig van WindGURU.

São Vicente
Het ziet er naar uit dat de webcam voor São Vicente, via de site van ZonMadeira, niet meer werkt. Misschien is dit tijdelijk. Intussen is er een andere webcam voor São Vicente waar je terecht kunt. Het is echter beveiligd. Klik hier en type in als gebruikersnaam = miradouro en wachtwoord = web.

Nog meer weersverwachting voor Madeira voor de komende dagen

UV Straling (zonnekracht) actueel:

uidige UV straling sterkte boven het eiland Madeira
baixo = laag, moderado = matig, alto = hoog, muito = heel, extremo = extreem

Bovenstaande informatie over de huidige UV straling sterkte boven Madeira is afkomstig van Instituto de Meteorologia

Weergemiddelden

Algemeen
Madeira heeft een subtropisch klimaat dat heel gelijkmatig en zacht is. ´s Zomers kan het acceptabel warm zijn en ‘s winters is het mild. Door het jaar heen liggen de temperaturen tussen de 16° C – 22° C en de watertemperaturen tussen 16° C – 20° C.

Januari
Zoals in de meeste landen op het noordelijke halfrond is januari één van de koudere maanden, al is koud een relatief begrip met een gemiddelde dagtemperatuur van 18° C en een nachttemperatuur van 13,3° C. Verder heeft een dag circa 7,4 zonuren. Rekent u op 7 regenachtige dagen en de watertemperatuur is circa 20° C.

Februari
Februari heeft een gemiddelde temperatuur overdag van 18,5° C en ‘s nachts 13,1° C. Het aantal zonuren stijgt naar 6,1 en er zijn gemiddeld 6 regendagen. De watertemperatuur bedraagt circa 18° C.

Maart
Het weer in deze maand verschilt niet veel met dat van februari. Zo is de temperatuur overdag ongeveer 18,5° C en ‘s nachts daalt het tot 13,6° C. Het aantal zonuren bedraagt 6,4 met gemiddeld 7 regenachtige dagen. De watertemperatuur blijft 18° C.

April
In april stijgen de temperaturen een klein beetje. De dagtemperatuur is circa 19,6° C en ´s nachts daalt het tot 14,2° C. Ook komt er meer zon: ongeveer 7 uur per dag. April telt gemiddeld slechts 4 regendagen en de watertemperatuur stijgt iets tot 19° C.

Mei
In mei begint het voorjaar echt op gang te komen met een temperatuur overdag van 20,4° C en ‘s nachts 15,4° C. Het aantal zonuren stijgt naar 7,9 en gemiddeld komen er slechts 2 regendagen voor. De watertemperatuur blijft hetzelfde, 19° C.

Juni
In juni kunt u rekenen op gemiddelde temperaturen van overdag 22,1° C. De nachten worden al zwoeler met een gemiddelde temperatuur van 17,5° C. Toch daalt het aantal zonuren weer naar 6,4 gemiddeld. Prima wandelcondities dus, ook omdat er slechts rekening hoeft te worden gehouden met één regenachtige dag in deze maand. De watertemperatuur stijgt een graadje tot 20° C.

Juli
Het kwik stijgt tot gemiddeld 23,6° C overdag en daalt tot 18,8° C ´s nachts. Het aantal zonuren is 7,9 en gewoonlijk regent het niet in juli. De watertemperatuur kan 22° C bereiken.

Augustus
In augustus is overdag de temperatuur ongeveer 24,6° C en ‘s nachts circa 19,6° C. Deze maand kent de piek aan zonuren: 8,4 gemiddeld per dag! Er moet een regenachtige dag zijn en de watertemperatuur is ongeveer 24° C.

September
Deze maand heeft gemiddelde temperaturen van 24,7° C overdag en 19,4° C ‘s nachts. Het aantal zonuren bedraagt nog steeds 7,4 per dag en houdt u rekening met 2 regenachtige dagen. De temperatuur van het water bedraagt circa 24° C.

Oktober
In oktober begint het iets af te koelen: overdag 23,6° C en ‘s nachts 18,2° C. Ondanks het feit dat er gemiddeld 7 regenachtige dagen zijn kunt u toch ook rekenen op circa 6,5 zonuren per dag. De watertemperatuur is nog steeds behaaglijk: 23° C.

November
Nu ‘dalen’ de temperaturen tot overdag ongeveer 21,5° C en ‘s nachts 16,2° C. Het zou kunnen regenen in het Natuurreservaat van Madeira en in de hoofdstad Funchal komen soms regenbuien voor. November heeft weliswaar gemiddeld 8 regenachtige dagen, maar evengoed toch nog 5,3 zonuren per dag. De temperatuur van het water is circa 18° C.

December
In december stijgt het kwik overdag tot 19,6° C en daalt het ‘s nachts tot 14,2° C. De regenbuien komen vooral in het noorden voor, rekent u op 7 regenachtige dagen in deze maand. Het aantal zonuren per dag bedraagt gemiddeld 4,9 en de watertemperatuur is 20° C.

Verder ….
De zuidkust heeft de meeste zonneschijn uren en een lagere luchtvochtigheid. Op andere delen op Madeira kan de gemiddelde luchtvochtigheid boven de 80% liggen. Dit komt doordat de wolken meestal vanuit het noorden het eiland benaderen en, dankzij de hoge berghellingen, daar blijven hangen. Daarom kan de noordkust soms onbestendiger en vochtiger zijn dan het zuiden.

Het andere uiterste is de meest oostelijke punt van het eiland (Ponta do São Lourenço) waar het ontzettend droog is. Een groot contrast met de rest van het eiland. Hier valt weinig regen en de wind vanuit de zee is vaak wat aan de harde kant.

En als u naar Porto Santo gaat dan merkt u dat dit veel droger en heter is dan Madeira. Nog een ander uiterste!

Comments are closed.

 • Verhuizen naar Madeira?

  UMH Madeira Relocation Service Betrouwbare Professionele Verhuisservice
 • Ontdek Madeira met …

  Madeira Mountain Expedition - 4x4 and VIP Tours Ontdek hier het Madeira dat u nog niet kent
 • U mag ons Flattr-en!

  Flattr this
 • Laatste reacties

 • www.flickr.com
  Secret Madeira's items Go to Secret Madeira's photostream