Vergeten te melden. Willisha en ik hebben onze trouwringen afgelopen zaterdag gekocht. Hier noemen ze het ‘alianças’ (spreek je uit als al-jan-sas). Klinkt alsof het betekent een alliantie tussen de vrouw en man … vind ik beter klinken dan wat ze in NL noemen een ‘contract’.

Willisha had vorige week een kleine winkeltje in de stad (Funchal) gevonden … en even gekeken. Doch we gingen zaterdag samen naar die winkel … vanwege het feit dat ik moest mijn vinger meenemen … voor de meting.

Al snel hebben we een keuze gemaakt … gelukkig. Simpele ringen … van witgoud. Het is moeilijk om hier stijlvolle ringen te vinden … ze hebben hier meer het oubollige modellen … dat eigenlijk in de kitschmuseum thuis horen.

We werden geholpen door twee lieve lachende dames. Ik stond te flirten met hen in het Portugees … terwijl Wil naast me stond. Waaghals … zo vader, zo zoon! Één van de dames vond dat ik sexy handen had … en ik terug van ‘Jij hebt een sexy ..’ … plotseling ik kreeg de ring niet meer uit mijn vinger!

We moesten nog wachten dat de bazin van de zaak onze namen en datum in onze ringen zou vastleggen. Gratis! En ook een bijpassende doosje met twee samengesmolten hartjes. Gratis! Dat ook werd gegraveerd. Gratis! Zo zie je … met flirten bereik je veel … voor niks! Helaas hadden ze een letter in Willisha´s naam verkeerd gedaan … het werd ‘Willisma’. We konden het maandag terugbrengen en dan werd het (gratis) hersteld.

Willisha vond het beter dat zij het maandag langs zou brengen …

Categories: 14 mei 2005