Arco da Calheta is geen groot dorp (eerlijk is eerlijk, “stad” is een té groot woord)! Toch hebben Don en ik aardig wat tijd besteed aan het vinden van een bepaald huis, zonder succes overigens… We wisten hoe het uitzicht was, we wisten hoe de buitenkant er uitzag, we wisten de naam van het huis zelf, maar ….. we wisten niet hoe de straat heette. En dat terwijl Engelse vrienden van ons dit huis voor de komende twee weken gehuurd hebben, dus we waren wel benieuwd waar ze zouden komen te zitten.

Gistermiddag zijn ze aangekomen, en ze moesten de sleutels ophalen bij het “real estate agency”. De eigenaar hiervan reed met hun mee naar het huis, dat er gelukkig net zo goed uitzag als op de foto’s. Nadat ze terugkwamen van boodschappen doen in Calheta hebben ze er ruim een half uur over gedaan om het huis terug te vinden, waar wij (Marcel, Marijke, Don en ik) eigenlijk wel een beetje om moesten lachen. Zeg nou zelf, hoe groot is Arco nou eigenlijk??? Maar vandaag hebben ze ons getoond waar het huis ligt, en nu snappen we volkomen dat ze een half uur nodig gehad hebben.

De routebeschrijving zou ongeveer zo kunnen luiden: Ga op de rotonde rechts af. Neem de 2e afslag links en de 1e rechts, rij voorbij het postkantoor, de bombeiros en het telefoonhuis, en ga de steile weg rechtsaf omhoog (dit kun je niet in één keer doen, dus rij even rechtdoor, keer om en ga dan links af omhoog). Ga bij de adelaars op de platgeknepen voetballen (echt waar, we maken nog wel een foto!) links af (je bent nu bij het kleine kerkje) en dan het nog smallere paadje rechtsaf. Hier vind je het huis, maar neem de bocht naar links wel op tijd…..

Vanmiddag zijn we er vanaf de kerk lopend naar toegegaan, en vanmiddag hebben we ze met de auto teruggebracht (ik had een vrije dag omdat het de Dag van Funchal is, goed hè!). Don vond een alternatieve route, die gemakkelijker is. Ga op de rotonde rechts af, en volg de weg alsmaar omhoog. Neem de weg linksaf naar de biblioteca, en neem de 1e afslag linksaf omhoog. Dan bij de adelaars op de platgeknepen voetballen enz. enz. enz.

Toch leuk als je eigen woonplaats zelfs na bijna een jaar wonen nog zoveel verborgen schatten heeft. En dan zeggen mensen dat ze Madeira na 1 week vakantie (ze hebben de westtour én oosttour gedaan) volledig gezien hebben!