Snoopy heeft een paar dagen huisarrest, of beter gezegd terrasarrest. De laatste weken is hij flink afgevallen (wat op zich geen kwaad kan) maar zijn neusje werd ook steeds droger. En bij katten is dat – net als bij honden – geen goed teken.
Nu hoorden we van onze buurvrouw dat zij er eindelijk achter was dat Snoopy alleen van rauw vlees houdt… Vissengraten vindt ie niet interessant, gekookt vlees trekt ie zijn neus voor op, maar rauw vlees dat gaat er wel in.
Nu weten wij best dat een kat in de natuur ook alleen maar rauw vlees eet, maar Snoopy is al bijna 15 jaar gewend aan brokjes en blikjes… Dus zijn inwendige huishouding is ietwat aangepast… toch?
Daarom even terrasarrest… We hebben de buurvrouw uiteraard geïnformeerd hierover, en geschrokken vroeg ze of hij soms ziek werd van haar voedsel (Don had het verhaal een beetje aangedikt, om indruk te maken)….
Komende week mag hij dus wel op het terras, maar we hebben de trap naar de afscheidingsmuur weggehaald. De bananen redden zich maar een weekje zonder inspectie….

Categories: Snoopy