Oftewel van alles wat. De afgelopen week hebben we veel leuke dingen gedaan, waar we nog niets over verteld hebben…

Zondag 19.08 was het feest in Estreito do Câmara de Lobos. Rond half 4 was men net begonnen met het leggen van het bloementapijt rond de kerk in Estreito. Iedere deelgemeente maakt zijn eigen stukje, en uiteraard zijn er prijzen te winnen! Madeira mag een bloemeneiland zijn, om ze te kopen is razend duur dus we vermoeden dat hier en daar de tuinen er aardig kaler uit zien dat voor het weekend het geval was. De bloemen werden goed nat gehouden, anders zouden ze in de hitte snel verdrogen. Een kleine impressie (wordt groter als je op de foto klikt):

Bloementapijt

We hebben de processie niet afgewacht, maar zijn lekker espetada gaan eten…

Estreito do Câmara de Lobos

Maandag (chili bij ons), dinsdag (gevarieerd in Prazeres), woensdag (bami bij M&M) hebben we met onze Engelse vrienden gegeten. Donderdag en vrijdag gewoon samen thuis, maar zaterdag espetada bij Phill en Shirley (P&S). Heerlijk vlees, tijdens hun vakantie hebben ze een goede slager gevonden!

Zondag zijn Don en ik met P&S op een sunset-trip geweest. Hoewel het de hele dag bewolkt was (Funchal zat dik in de wolken) werd het op zee steeds helderder. En we hebben ongelofelijk geluk gehad: er was weliswaar een wolkenband aanwezig, maar nét boven de horizon was het wolkenvrij! Dus we hebben de zon echt in de zee zien zakken (oftewel de sjon in de sjee sjien sjakken), uitzonderlijk!

Zonsondergang

Categories: Madeira

1 Comment

ANila · August 29, 2007 at 05:13

Kijk van zo een sjon in de sjee sjakke foto krijg ik echt heimwee naar Madeira….
De avonden op de stoep van mijn tantes huis aan Rua de conde de Carvahal …met mijn fototoestel en de hond als gezelschap..
Het zachte tjsoeke tsjoeke van vissersboten die langs tuften….de krekels….zucht .

Comments are closed.