Vorige week vrijdag hebben we het al gehoord, maar ik ga nu pas voorzichtig geloven dat het doorgaat… Komend weekend verhuizen we (de 6 medewerkers van de incoming-afdeling) naar de begane grond! En dat betekent……. (aanzwellend tromgeroffel op de achtergrond!)…… DAGLICHT!!!!! Momenteel werken we in de kelder, zonder enig daglicht. We hebben uitstekend kunstlicht, en normaal gesproken ben ik zó bezig dat ik niet eens in de gaten heb dat we het niet hebben, maar als ik dan naar boven ga om koffie te drinken of een printje bij de kleurenprinter op te halen merk ik dat het altijd weer een verrassing is wat voor weer het is!

Gevolg van onze verhuizing naar boven is dat er 5 mensen (de reps, oftewel hostessen) naar beneden gaan. Aangezien zij hooguit een paar uur per dag op kantoor (in kantoor?) aanwezig zijn, is het niet meer dan fair dat zij beneden werken. Het was de bedoeling om zaterdagochtend alle spullen om te ruilen, want de reps hebben ongelofelijk veel dingen! Briefpapier en enveloppen van alle touroperators waar we mee werken (want de welkomstbrief moet toch echt op het bijpassende papier geprint worden), plattegronden, folders van alle tuinen en boten, autoverhuurbedrijven, noem maar op! Het papierloze kantoor is in deze tak van werken nog lang niet bereikt… Onze spullen bestaan met name uit de laptops, voor iedereen een map met persoonlijk naslagwerk, en wat kantoorspullen. Nu ziet het er naar uit dat we morgenmiddag, uiteraard wel ná het gwone werk, al aan de slag kunnen. Dat houdt een vrije zaterdag in, niet gek!

Voor Don gaat het dan zaterdag pas echt beginnen. Netwerktechnisch verandert er veel, alle aansluitingen moeten maandag weer operationeel zijn want onze klanten mogen er niets van merken dat wij van verdieping veranderd zijn. Dus voor hem betekent het zeker zaterdag, en misschien zelfs zondag werken. Nou ja, ook dat zal sneller gaan als hij alleen aan de slag kan gaan, zonder 8 gillende vrouwen en 2 mannen om hem heen te darren met armen vol spullen.

Hebben we vast wel tijd om zaterdagavond lekker te bbq’en bij Phil en Shirley, aan de rand van het zwembad!

Categories: Werk

1 Comment

Christiaan · September 1, 2007 at 20:15

Gelukgewenst met je “bovengrondse” locatie op je werk Wil!
Ook met Don die de technische kant van de zaak mag aanpakken.
Zelf heb ik van 1969 tot1995 als “kelderrat” in diverse ondergrondse werkplaatsen gewerkt tezamen met enkele collegas. Dat is dus 26 jaar (!)
Wel rustig meestal maar toch een belevenis als je gaat lunchen in de zonneschijn – of vaak ook onder het trieste wolkendek.
De mens is een zeer aanpasbaar zoogdier die in extreme millieus kan leven en werken. Maar des te meer beleef ik nu als gepensioeneerde de vrijheid van leven en wonen precies waar ik wil.
Het goeie leven begint pas na je 65-ste, zou ik bijna willen zeggen.

Comments are closed.