Luisa Nails was gelukkig niet moeilijk te vinden, en gisteren hebben Marijke en ik ons lekker laten verwennen. Na de pedicure volgde een gezichtsbehandeling, afgesloten met een manicure. Luisa kan in haar eentje haast nog meer praten dan Marijke en ik samen, dus het was een gezellige boel! Wij kregen diverse adviezen mee (nagels recht vijlen (nóóit knippen), ook de voetzolen regelmatig invetten – desnoods een nachtje sokken aan – om zo eeltvorming te voorkomen, kerafilm is het beste middel tegen eeltpitten).

Ook moesten we tweemaal een beslissing nemen… welk kleurtje gaat er op de nagels? Aangezien Marijke nooit nagellak gebruikt, besloot zij om voorzichtig te beginnen met glanslak. Om het geheel af te maken schilderde Luisa een bloemetje op iedere grote teen. Ik heb eigenlijk altijd een zacht kleurtje op mijn teennagels, maar wilde wel eens iets anders. Het is paars geworden, maar Luisa was vantevoren niet erg overtuigd. Na 5 keer vragen of ik écht deze kleur wilde (jaha) is ze toch aan de slag gegaan. Het resultaat viel haar eerlijk gezegd mee, en bij mij heeft ze het opgeleukt met streepjes en glimmertjes…

Het eindresultaat van de handen mocht er ook zijn: Marijke ging wederom voor glanslak, maar kreeg een nog mooier bloemetje op haar ringvingers. Ook ik ging bij de handen maar voor een iets bescheidener geheel, dus glanslak met dezelfde streepjes en glimmertjes. Ook kregen we de instructie dat we minstens een week twee dagen niet mogen afwassen!

Gelukkig voor onze echtgenoten: Marcel en Marijke beschikken net over een afwasmachine, en Don en ik gaan naar Boaventura waar zo’n apparaat eveneens geïnstalleerd is…

Categories: Madeira

4 Comments

Rob Dekker · October 4, 2007 at 22:41

Even reageren op Snoepie;
Mauw, mauw, MAUW, mauw, MAUW, MAUW …. ho, ho, even, is daar geen mouw aan te passen?

Don · October 5, 2007 at 00:02

@Rob: ik weet niet wat je zei tegen Snoopy … maar die viel net op de grond van het lachen

Don · October 5, 2007 at 00:04

Ehhh schat …. wil je zeggen dat we al het afwas moeten gaan inpakken en meenemen naar Boaventura? ….. Ben ik dan gelukkig? :cry:

Cecilia Polack · October 6, 2007 at 21:16

Ik vind je nagels wel heel mooi geworden. Niet gedacht dat een kleurtje en een glimmend streepje zo iets leuks zou worden. Creatief inzicht heb ik dan ook totaal niet. In het tijdschrift Landleven zag ik een fotoreportage van vrolijke groenten. Kleine rode kooltjes waaronder een stukje roze-paarse tule als een tutu werd geprikt. Enkele koolbladen werden bevallig naar buiten gebogen en dat geheel werd her en der verspreid op staakjes in de grond geprikt. Stond ontzetten decoratief. Je moet er maar opkomen.

Groetjes uit een vandaag heerlijk nazomerend Haarlem.

Comments are closed.