Gistermiddag maakte het linker zijraam een raar geluid tijdens het omhoog gaan. Het kraakte behoorlijk, maar er was geen barst te zien … Bij het naar binnenrijden van de parkeergarage moest het raam wel naar beneden, zonder problemen. Maar… eenmaal geparkeerd in de garage wilde het raam niet meer naar boven… Auto wel netjes op slot gedaan (macht der gewoonte) en met het raam naar beneden rustig een chineesje weggewerkt.
Eenmaal thuis aangekomen (21h00) kreeg Don de dame aan de telefoon die ons de auto verkocht heeft. Hij legde de situatie uit, en sprak met Paula af dat zij meteen vandaag met de auto naar de garage zou gaan. Hij vroeg of de jaarlijkse keuring dan ook meteen uitgevoerd kon worden, en dat kon wel. Probleem was alleen dat we vandaag allebei naar Funchal moesten, en als antwoord vroeg of zij voor ons een auto kon regelen zolang zij met de auto op stap was, antwoordde ze dat we haar auto wel konden regelen. Dus gisteravond om 21h30 werden er auto’s omgeruild… Zo’n service heb ik nog nooit meegemaakt!
Vandaag belde ze rond 18h45 dat de auto klaar was. Wij waren onderweg naar huis, en een half uurtje later vond de terugruiling plaats. In het raammechanisme bleek een palletje afgebroken te zijn, maar dit kon met praktisch denkwerk opgelost worden, kosten 45 euro. De APK-keuring was met 26 euro klaar, en de auto kan er weer een jaar tegen. Paula had tevens wat accuzuur bijgevuld, maar mocht hij problemen gaan geven dan kunnen we drie huizen verder een nieuwe accu halen. Wel regelmatig water- en oliepeil controleren nu de auto meer kilometers gaat maken. Dit vanwege het feit dat ik sinds vorige week geen auto meer van het werk heb (we zijn van leverancier gewisseld en helaas kon deze leverancier voorlopig geen auto voor mij regelen).

Dus komende week ga ik de busverbinding vanaf Ribeira Brava naar Funchal proberen, slechts 20 minuutjes met de snelbus. Iets anders dan de 2 uur durende bustocht vanaf Arco da Calheta, via bijna alle dorpjes tussen Arco en Funchal. Nadere ervaringen volgen zo spoedig mogelijk…

Categories: Madeira