Vanwege een staking bij TAP (de Portugese KLM) was het tot donderdagmiddag onzeker of Marijke en ik vrijdag naar Lissabon konden vertrekken. En we hadden toch echt een missie in Lissabon….. Ikea leegkopen! Er moest inboedel aangeschaft worden voor twee vakantiehuizen (ze zijn bijna klaar!), en ik vond het leuk om mee te gaan. Marcel vond het heeeeeeel jammer dat hij deze keer niet mee mocht hahaha…

Maar uiteindelijk zaten we dus vrijdagochtend toch in het vliegtuig. Netjes op tijd vertrokken, niet hoeven wachten op bagage omdat we allebei slechts een klein beetje handbagage mee hadden, en snel de bus gevonden die ons naar het hotel bracht. Vandaar even puzzelen hoe we het metro en bus bij Ikea konden komen, maar om 5 uur ‘s middags stapten we naar binnen. Om kwart voor 11 (‘s avonds dus!) weer naar buiten, en maar een taxi terug genomen naar het hotel. Dit omdat we allebei zo’n grote blauwe tas bij ons hadden…

Zaterdagochtend waren we om 10 uur weer aanwezig, en om kwart voor 6 kwamen we weer naar buiten. Veel aantekeningen, veel ideeën, we kennen de winkel van voor naar achteren en van boven naar onderen! Als je in Ikea loopt besef je trouwens absoluut niet dat je in Lissabon zit, het zou net zo goed Amsterdam of Hengelo kunnen zijn…
Omdat de bus net voor onze neus wegreed en het een uurtje zou duren voor de volgende kwam, zijn we nog even Decathlon binnen gestapt, een giga-sportzaak. Ik ken hem uit Frankrijk, en ongelofelijk wat een spullen hebben ze, voor nog ongelofelijker lage prijzen…

Zondagochtend hebben we wat rondgewandeld in de omgeving van het hotel, een chinese winkel (lekker rommelig en van alles en nog wat te beleven) bekeken en daarna naar het vliegveld. Drie grote tassen ingecheckt, slechts 31 kg. Eén tas handbagage mee, en onze eigen handtassen natuurlijk (die ook behoorlijk vol zaten, ik geloof dat we alleen al 8 gidsen bij ons hadden). De bestellijsten zijn gisteravond op de mail gezet, nu maar hopen dat er veel op voorraad is dan zou het met een paar weken hier moeten kunnen zijn.

Volgende keer gaan we Lissabon verder ontdekken, daar was nu echt geen tijd voor…