Het gaat weer beginnen…

November 3rd, 2007 § 4 comments

A.s. maandagvond beginnen we weer met onze Portugese lessen. “We” zijn Marcel, Marijke en ik, en vanwege de verhuisbeslommeringen van M&M hebben we eind juli besloten om even te stoppen. Hun tijd en energie ging volledig op aan de huizen en alles wat daar mee samen hing, maar nu is de schoolvakantie dus echt voorbij. Ondertussen merk ik wel dat ik meer durf te praten, maar die ellendige werkwoorden hé….. In het Nederlands hebben we drie verschillende vormen van tijd (ik ga, ik ging en ik ben gegaan), maar in het Portugees zijn het er zes! Nu heb ik nog niet eens de eerste vorm goed onder de knie, laat staan de tweede. Sommige uitvoeringen zitten goed in mijn hoofd (eu tive = ik had), maar heel veel hebben de vervelende neiging om steeds weer te verdwijnen uit mijn geheugen. Kon ik maar een extra harddisk laten plaatsen, zou een stuk gemakkelijker zijn…

Dus… vanaf dit weekend moeten de schoolboeken weer ingekeken worden, pfffff……

§ 4 Responses to Het gaat weer beginnen…"

 • Annemie says:

  Veel succes in jullie studie. Groetjes vanuit aftellend België!!

 • Cecilia Polack says:

  Zes verschillende tijdsvormen? Van het Spaans herinner ik me twee verleden tijden en dat vond ik al meer dan genoeg. Mijn leerboeken Portugees liggen nog steeds in de kast en goede voornemens zijn immer aanwezig. Ik wou dat een dag tweemaal zo lang duurde (zou het dan wel lukken ?) Veel studeerplezier.

 • Willisha says:

  @Annemie: jouw opverzicht met werkwoordsvormen helpt zeker, ook Marcel heeft al geroepen dat hem hem nu een stuk duidelijker is (toch gemakkelijker met de Nederlandse verklaring dat vanuit het Portugees naar het Engels, en dat weer moeten omzetten naar Nederlands). Tot gauw, tijdens de lichtjesparade in Funchal!
  @Cecilia: grote troost voor ons is dat de Portugeze het zelf ook moeilijk vinden, en blijkbaar veel fouten maken. Iedere ochtend in het journaal is een blokje met “Hoe schrijf je …”. Redelijk vaak hebben Don en ik het goed, terwijl vele Portugezen het fout antwoorden!

  PS Inmiddels is de lesavond naar donderdag verplaatst, we blijven flexibel

 • noud says:

  Gelukkig ben ik dus niet de enige die weer begonnen is met les. 3 keer in de week voor een stoomcursus. Dat ge-emmer met die tijden….ik word er moe van. Maar in december moet ik pronto ten eilande verschijnen want dan moeten we in de slag met aannemers. Bij Peter gaat het zoals vanouds. De papagaai!!! Lult de stenen uit de stoep zonder enige moeite. Waarschijnlijk wel met fouten. Maar ja, een kleinigheidje houd je altijd. Ik wens ons allemaaal sterkte!!!

What's this?

You are currently reading Het gaat weer beginnen… at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira