Vandaag heb ik de eerste “officiële” kilometers gemaakt met Smurf, oftewel de Renault Twingo! Zodra het weer iets beter wordt zullen we een foto maken en plaatsen, maar neem in gedachten een lekker opvallende petrol-kleur, dan weet je hoe hij er uitziet!

Vanmorgen om 5 voor 9 waren Don en ik aanwezig het bij het kantoor in Estrela da Calheta, om de auto op mijn naam over te laten schrijven. Er waren twee wachtenden voor ons, maar om kwart voor 10 stonden we dan toch weer buiten. Door naar Loreto, naar het AXA-verzekeringskantoor. Voor Smurf een iets uitgebreider pakket genomen dan voor de Toyota, omdat ik nu eenmaal 5x per week op en neer naar Funchal zal gaan. Om kwart voor 11 stapten we het kantoortje weer uit, en in de stromende regen kwamen we 5 minuten later thuis aan (alles nog met de Toyota).

Gelukkig was het droog toen ik in Smurf stapte, en tot aan Funchal is het praktisch droog gebleven. Even wennen aan schakelen zonder koppelingspedaal (vooral het moment bepalen waarop je schakelt, nét voldoende gas los laten om daarna soepel door te kunnen gaan), maar dat was op de terugweg al vertrouwder. Bij iedere auto moet je ervaren hoe de wegligging is, wat hij wel c.q. niet kan hebben, dus vandaag heb ik het rustig aan gegaan, mede gezien het natte wegdek.

Morgen werkt Don ook in Funchal, dus dan kunnen we kiezen welke auto we nemen (beter gezegd: wie er rijdt.. hij in de Toyota of ik in Smurf)!

Categories: Auto

5 Comments

Cecilia Polack · November 21, 2007 at 10:55

@ Willisha: heel veel plezier met en van je Smurf.

Don · November 21, 2007 at 13:28

Het werd dus de ToyoDa !!!

noud · November 21, 2007 at 16:43

ha wil, gaan met die banaan!!!!!
en by the way: kunnen jullie je vroegere buren niet eens oppporren om aan hun internet en blog verplichtingen te voldoen!!! Het zal toch niet waar zijn dat die woonvergunning er nog niet is?!?!
Noud
Ps nog geen verlossend berichtje gekregen over onze bouwvergunning, we keep our fingers crossed

Renee · November 21, 2007 at 16:48

Leuke naam “smurf”, is het grote smurf, muzieksmurf, goochelsmurf………?
Ik zal je een fottotje sturen, dan hoef je niet te wachten op de zon om de kleur “zichtbaar” te maken! Veel plezier in Funchal, het weer is er vandaag in ieder geval beter dan in Calheta.

Willisha · November 21, 2007 at 23:54

@Cecilia: muito obrigada!
@Don: klopt helemaal, vandaag werd het Japans
@Noud: morgenavond zie ik ze beiden, en zal het doorgeven. Maar… woonvergunning is inderdaad nog steeds niet rond, daarom ook nog geen telefoon/internetaansluiting 🙁
We duimen voor jullie bouwvergunning!
@Renée: variabele naam, afhankelijk van de omstandigheden kan het zwemsmurf (bij regen), ovensmurf (bij zon) of supersmurf (bergafwaarts) worden. Eén ding is zeker: trage smurf zal ie nooit worden 😆

Comments are closed.