Gisteren (ja … het kan nog net) was Willisha 27 jaar plus nog een paar maanden geworden … en dus ging ik in Funchal (nog voor het einde van de middag) een bos bloemen voor haar kopen. Maar dan begint het ….

Probeer maar eens een bloemenwinkel te vinden op het ‘bloemen eiland’! Terwijl je in Nederland letterlijk over de emmers met bloemen struikelt langs de straat …. lijkt het hier op Madeira een grassprietje in een hooiberg. Vreemd!

Toch eentje gevonden in de nieuwe winkel centrum Dolce Vita. Weliswaar een kleine stalletje met merendeel plastic versies dan echte … maar ik vond toch een mooie boeketje voor mijn lief.

Grappig was dat i.p.v. dat ik tegen de bloemenwinkel dame nu ging zeggen ‘u heeft een sexy ….’ …. moest ik in het echt tegen haar vertellen hoe ze dat boeket moest inpakken … in plastic cellofaan. Want eerst wou ze het boeket in een klein papieren tas van Zara gaan proppen … maar dat leek me geen goed idee. Gelukkig kon ze al snel mijn gedachten lezen en besloot om het anders aan te pakken.

Vervolgens liep ik met het boeket buiten richting kantoor van Willisha … langs Avenida Arriaga en Avenida Infante omhoog. Terwijl ik liep … merkte ik dat een oude gevoel van jaren geleden terug was gekeerd …. ik voelde dat men naar mij keek. Ik had mijn zonnebril op en dus kon ik met mijn ogen schuin links en rechts kijken … en ik zag dat voorbijgangers naar mij zaten te kijken … auto bestuurders idemdito… mannen keken mij argwanend en vrouwen hadden een vreemde blik in hun ogen. Kreeg zelfs het gevoel dat vanuit Quinta Vigia (waar Albert Jan Tuin vaak vertoeft) iemand achter de gordijnen naar mij stond te gluren … maar misschien verbeeldde ik me dat.

Wat is dit nou?? Leef je op een eiland dat bekend staat als ‘bloemen eiland’ …. en loop je met een bos bloemen op straat … gaat iedereen naar je zitten staren alsof ze nooit eerder zoiets hebben meegemaakt!

Op kantoor heb ik meteen de bos maar naar Wil gegooid en meteen naar de cafe gevlucht om een flinke borrel te nemen.

By the way schat … nogmaals van harte gefeliciteerd ….

Categories: Madeira

3 Comments

Don · November 28, 2007 at 11:07

Iemand zei tegen me …. misschien de reden dat ik met bloemen rondliep was ….. dat ik iets goed te maken met mijn Sra.

Christiaan Vos · November 28, 2007 at 23:09

Hej Don.
Ja, dit zou iets zijn voor Harry Mulisch boek: “Voer voor psychologen”.
Helaas is het al uitgekomen en wellicht uitverkocht. Toch is de mens een wezen die zich afvraagt “waar gaat die knappe vent met die mooie bloemen naartoe?”

Ik weet het: naar een knappe en hardwerkende vrouw met kloeke ambities. Alle anderen mogen fantaseren zoveel ze willen.
Één van de gekste dingen die ik hier heb meegemaakt is dat toen onze kinderen (op visite in Madeira) thuis kwamen met een orchidee-boeket die was gesprayd met glinster-dingetjes alsof de natuur zelf niet mooi genoeg was….!

Make-upp mag nooit opvallend zijn. Dan werkt het averechts. Bloemen, zoals ze zijn, is meer dan genoeg.

In en rond Mercado de Lavradores zijn er meerdere bloemenwinkels en ook op de straat bij de Sé-kerk en andere plaatsen.

Christiaan Vos · November 29, 2007 at 16:57

Sorry Don!
Eigenwijs als ik ben weet ik meerdere bloemenwinkels in de buitenwijken. Bijvoorbeeld in het Mercado da Penteada waar wij vroeger woonden en ook op weg naar Madeira Shopping, ongeveer 300 meter ten oosten daarvan, en nog meerdere waar ik nu niet op kan komen.
Maar je hebt gelijk dat er (veel?) minder zijn dan in Holland (neem ik aan) en in Zweden.
Maar dat heeft te maken met dat daar niets bloeit tijdens de grauwe winters, denk ik.
Maar eh? Kloeke ambities van je vrouw…. Heb je dat nog niet gemerkt? Góh zeg.
En nog gefeliciteerd met jullie 2:e auto hoor.

Comments are closed.