Wegwerkzaamheden

December 4th, 2007 § 1 comment

Sinds vorige week wordt er gewerkt aan de rotonde beneden bij ons (niet vlak voor ons, maar echt degene aan de hoofdweg). De bedoeling is om eindelijk (er wordt al jaaaren over gepraat!) een tunnel te maken onder Madalena do Mar door. De bedoeling is dat de tunnel gaat beginnen vlak na de tunnel van Ponta do Sol naar Madalena do Mar, en dat deze dus eindigt in Arco da Calheta. Dat betekent in feite dat je vanaf Arco tot Ponta do Sol per tunnel kunt rijden. De oude weg wordt eenrichtingsverkeer, waardoor het een leuke weg wordt om rustig genietend langs te rijden. Ik hoop dat het vanaf Madalena do Mar in de richting van Arco wordt, dan kunnen we ‘s avonds blijven genieten van de mooie zonsondergangen!
Wel zijn we benieuwd hoeveel decibellen de werkzaamheden mee gaan brengen. Gelukkig is het verder van ons huis af dan de werkzaamheden in Funchal waren, en Don is in ieder geval ook 2 dagen per week “uit van huis”, dus hopelijk valt het allemaal wel mee. Hoe dan ook weer een stukje verbetering van de intrastructuur op het eiland!

§ One Response to Wegwerkzaamheden

  • noud says:

    Goh Wil, Ik heb eens op de kaart daarvoor gekeken en die tunnel staat er al op. Maar ja, meestal zit ik als een zombie naast de bestuurder en het is me nooit opgevallen dat die tunnel er nog niet was :-)). Maar nu je het zegt herinner ik me dat ik dat stuk weg langs de zee juist zo mooi vind. Dus tunnel of geen tunnel. We blijven dan maar langs de oude weg rijden als dat kan.

What's this?

You are currently reading Wegwerkzaamheden at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira