December heet laagseizoen te zijn, maar toch is het behoorlijk druk! Dalila heeft de afgelopen twee weken vakantie gehad, dus verwerkte ik haar mail ook. Gevolg was dat ik zelfs mailtjes in het Spaans en Frans beantwoord heb (al moet ik eerlijk zeggen dat op het Franse mailtje een volgende vraag in het Engels volgde hahahaha).

Verder is de tijd aangebroken van Kerstborrels en -dineetjes. Afgelopen woensdag was de borrel van Hotel Girassol, een hotel wat ik totnutoe alleen van de buitenkant kende, dus geprofiteerd om het hotel alvast wat te verkennen. In januari zullen we een uitgebreider bezoek brengen, waarbij we ook een kamer gaan zien.

Donderdag was de befaamde borrel van “”The Madeira Wine Company”. Na de Portugese les ben ik toch nog even heengegaan, deze borrel is zeer populair bij de gidsen en altijd goed om de contacten te vernieuwen. Als altijd gezellig, maar helaas geen prijs gewonnen (het weekend naar Porto voor twee personen klonk wel heel aantrekkelijk), maar dat geeft niet. Als het zonnetje maar in je hart schijnt hahaha….

Vandaag, zaterdag dus, ben ik op stap geweest voor een FamTrip. Ontbijten in het CS Madeira, Palheiro Golf bezocht, restaurante do Forte bezocht, lunchen in Casino Park, en daarna nog even naar Câmara de Lobos en Cabo Girão. Vanavond hebben ze afscheidsdiner in de Vila Cipriani, het Italiaanse restaurant dat bij het Reid’s hotel behoort, maar daar hoefde ik niet bij aanwezig te zijn. Jammer vanwege het heerlijke eten, niet jammer omdat ik nu lekker thuis ben!

Gelukkig is Dalila maandag weer terug, en voor komende week staan er (nog) geen etentjes en borrels gepland. Wel een leuke avond op zaterdag, maar daarover later meer… :mrgreen:

Categories: KerstMadeiraWerk

2 Comments

Natascha & Pepijn · December 16, 2007 at 11:53

Euh…. EEN kamer bekijken…. Alle hoteliers laten altijd hun mooiste kamer zien, dat weet jij ook. Je moet altijd vragen om ook een andere te zien. De hotelklassificatie bij ons deed dat geweldig: op een deur wijzen en zeggen “Wat is hier? Deze kamer wil ik wel zien”.

Cecilia Polack · December 16, 2007 at 22:47

Met mogelijk een bezichtiging van de mooiste kamer ben ik het eens. Je laat nooit de minst aantrekkelijke kamer zien nietwaar? Zou ik ook niet doen. Misschien een tip om bij Zoover.nl te kijken wat de waardering is van Hotel Girassol. Zelf kijk ik daar ook voordat ik een keuze maak. Ik neem dan wel het gemiddelde van de meningen, want iets te sputteren is er altijd en weer anderen kicken op super basic(en ik wil dan nét ietsje meer). Het lijkt me wel heel leuk om zoveel op pad te zijn voor je werk. Dat is even wat anders dan elke dag dezelfde, bijna voorspelbare ontwikkelingen om je heen. Veel plezier zaterdag.
Vannacht was ik in Elspeet. Heldere hemel, maansikkeltje en een pittige vrieslucht daar in de bossen. Heerlijk om dan even zo in het donker te genieten (dik ingepakt weliswaar). Aan de kust is het toch enkele graden warmer.
Groet uit Haarlem

Comments are closed.