Regen

December 20th, 2007 § 1 comment

Van maandag- op dinsdagnacht heeft het gegoten! Ik ben 3x wakker geworden, omdat de regen tegen de luiken kletterde. Ook dinsdagmorgen regende het nog flink toen ik van huis vertrok, dus rustig gereden. Gelukkig was het in Madalena do Mar (het buurdorp, slechts 2 tunnels van ons verwijderd) droog, en vanaf dat moment is de rit droog verlopen. Ik was hier zeer blij mee, omdat dit eigenlijk de eerste regen was die ik in de Twingo/Smurf meemaakte. En nu bleek dat het rubber van het voorruit-ruitenwisserblad in niet al te beste staat verkeerde. Een deel van het water werd weggewerkt, maar dit resulteerde toch niet het in het duidelijke zicht waar ik toch errug op gesteld ben…

Dus ‘s morgens direkt doorgereden naar de Renault-garage, en een nieuw rubber opgehaald. ‘s Avonds geplaatst en optimaal resultaat! Eén keer wissen (alleen “heen” was al voldoende!) en de ruit is volkomen droog. Wat kan een mens toch gelukkig zijn hé!

Vanaf dat moment is het weer gelukkig weer opgeknapt, maar vanavond na de Portugese les begon het vanaf Ponta do Sol wat te spetteren. In Madalena do Mar regende het wat harder, maar geen enkel probleem met mijn nieuwe ruitenwisser. Het weer is namelijk compleet van slag, Funchal is beter dan Calheta, laten we hopen dat het een tijdelijke verdwazing van Sint Petrus is, en dat hij weer gauw overgaat naar de orde van de dag!

§ One Response to Regen

  • Renee says:

    Zo zie je hoe vaak we regen hebben gehad de laatste tijd, ik heb de ruitenwisser niet hoeven gebruiken……………………….. Gelukkig is zoiets inderdaad instant verholpen met een nieuw rubberen blad. En nu ga je weer vele kilometers met watervrije voorruit tegemoet!

What's this?

You are currently reading Regen at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira