Vuurwerk Nederland vs. Vuurwerk Madeira

December 28th, 2007 § 4 comments

Nederland

ANP – Vuurwerkwinkels in het hele land zijn vrijdag overspoeld door vroege kopers. Volgens een woordvoerder van het brancheoverleg vuurwerkhandelaren waren er 30 procent meer klanten dan de eerste verkoopdag vorig jaar. Veel mensen hadden een vrije dag genomen en gingen al naar de winkels. Bij sommige verkooppunten stonden lange rijen, maar nergens ontstonden problemen. Naar verwachting geeft de consument dit jaar 60 miljoen euro uit aan vuurwerk. Er is al voor ongeveer 10 miljoen euro besteld bij de verkooppunten.

En de volgende video laat zien hoe men ‘geniet’ van dat vuurwerk: Vuurwerk Nederland

Madeira

DN- De regio bestuur van Madeira gaat dit jaar ongeveer 1,2 miljoen euro investeren in het traditionele eindejaar vuurwerk spektakel dat plaats zal vinden in Funchal. Het geld komt uit het budget, ad. 5,2 miljoen euro, dat Regionale Secretariaat voor Transport en Toerisme heeft gereserveerd voor organiseren van het gehele Kerst en Nieuwjaar festiviteiten programma hier op het eiland. Het vuurwerkspektakel, dat naar verwachting 8 minuten zal duren, vanaf 37 posten verspreid door het hele amfitheater van de stad dat om middernacht 31-12 van start zal gaan. Het gaat om 17 ton luchtsiervuurwerk, met 660.300 schoten … een kettingreactie langs een ellips van 2,7km breed en 6km lang.

En de volgende video laat zien het resultaat als je het vuurwerk ‘uitbesteedt’ aan de regering: Vuurwerk Madeira

§ 4 Responses to Vuurwerk Nederland vs. Vuurwerk Madeira"

 • Dolly says:

  Hallo,

  Wat een schitterende opname van het vuurwerk !!!

  Wij hopen dat ook eens mee te mogen maken op Madeira.

  Wij wensen jullie een hele gezellige oudejaars-avond toe en een gezond 2008.

  Groetjes Jan Willem en Dolly Bronwasser

 • ANila says:

  Bon ano nobo!!!

  Het vuurwerk , dat is natuurlijk ook een status symbool op Madeira .
  Hier in Mokum Zuidoost is er zeker voor een miljoen de lucht in gegaan , maar voornamelijk knallers , de Su en de Antis kunnen niet zonder pagara !!!

 • Ha ha, je vergeet dat de gemiddelde Nederlander lijdt aan “Ikke zelluf doen”. Nergens in de wereld wordt ook zoveel zelf geklust in huis. De gemiddelde Nederlander roept dat zo’n spectakelvuurwerk toch weggegooid geld is, en wat dat de belastingbetaler allemaal heeft gekocht, maar vergeet wat hij zelf uitgeeft.

 • Val says:

  Ik vind vuurwerk in Nederland juist fantastisch! Op You Tube heb je ook echte gepresentatieve video’s van mooie vuurwerk op oud en nieuw!!

What's this?

You are currently reading Vuurwerk Nederland vs. Vuurwerk Madeira at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira