Marcel scoort de laatste tijd hoog met Hollandse specialiteiten. Eerst had hij al oude kaas meegenomen voor Don (en mij natuurlijk ook een beetje), gisteren heeft hij een deel van de Nederlandse bevolking op Madeira van heerlijke oliebollen voorzien, en morgenavond zijn Don en ik uitgenodigd voor een andere Hollandse specialiteit… Speciaal ingevlogen vanuit Nederland… het begint met een F en eindigt met een L…. meer verklap ik niet 😆

Woensdagavond ga ik weer in mijn favorieten Espetada-restaurant eten: de Adega da Quinta. ‘s Morgens haal ik namelijk een Duitse dame van het vliegveld voor een inspectiebezoek van een paar dagen, en dan is het altijd handig als je jezelf indeelt op de onderdelen die je leuk vindt… Donderdag en vrijdag ga ik overdag met haar op stap, donderdagavond neemt Dalila het diner waar en vrijdag Carmo. Zo kan ik naar Portugese les en heb een avondje vrij. Zaterdag overdag ben ik weer aan de beurt, en ik zou het eerlijk gezegd niet erg vinden om het afscheidsavondeten in Restaurante do Forte bij te wonen (één van de toprestaurants in Funchal). Zondagochtend regel ik een taxi om haar weer naar het vliegveld te brengen: 08h40 vertrek vanuit het hotel vind ik toch een beetje te vroeg… ‘s Avonds “afscheids”etentje met Janine en Claus, voordat Janine naar Duitsland vertrekt om daar een goede maand later te gaan bevallen.
En dan is de 3e week van Januari ook al weer voorbij, pfffff… Mensen zeggen wel eens dat het een lange maand is hahaha….


6 Comments

noud · January 8, 2008 at 08:11

hé Wil, die is makkelijk!!!! Frikandellen natuurlijk. Je weet nu ook gemakkelijk wat het grootste gedeelte van Marcel’s bagage was: Kaas dus, Een flinke doos Frikandellen en heel veel Half Zware Shag met vloeitjes (scheelde mij een hoop ruimte toen bleek dat dit met de Kerst niet nodig was. Had ik toen dus voldoende ruimte voor de onvolprezen hazenruggen!!!). Overigens de oliebollen met Oud en Nieuw heb ik toch wel gemist dus daar doe ik volgend jaar zelf iets aan.

In de niet aflatende zoektocht naar een goedkope manier om naar Madeira te komen hebben we de volgende gevonden: Je gaat van Eindhoven voor 10 euro (inclusief alle taxen) naar London Stansted, daar overnacht je in de Holliday Inn Express (5 minuten van vertrekhal) voor 35 pond en vlieg je de volgende morgen vroeg door met Easyjet naar Madeira voor 24 euro(ook weer incusief alle taxen). Alles bij elkaar zo’n 100 Euro dus. De terugweg heb ik nog niet onder controle maar dat is eigenlijk niet zo belangrijk….. waarom zou je eigenlijk terug willen???
Maar misschien zijn er nog andere tips?!?

Lilian · January 8, 2008 at 22:10

Ik heb de enige echte currysaus meegenomen (opgestuurd). Zou dat ook bij die f…… passen?

@Noud, Nou op dit moment is Belgie nog echt het goedkoopste, voor onder de 100 euro en vaak nog minder. ff uitkienen en heen en terug gaat voor 100 euro.
Je hebt gelijk Noud, ik wil graag hier blijven.

Willisha · January 8, 2008 at 23:35

@Noud & Lilian: ik kan eerlijk zeggen dat ze goed smaakten! Vooral met de Hela-currysaus erbij mmmm….
Voor 100 euro naar Madeira is inderdaad niet gek, hoewel je wel enige tijd onderweg bent. Via Brussel heb je inderdaad soms mooie aanbiedingen, maar dan moet je absoluut niet aan een bepaalde vertrekdag gebonden zijn. Helaas zit mijn bezoek aan NL meestal in een bepaalde week gepland, en dan kies ik toch voor de zekerheid van vroeg boeken… Neem daarbij het feit dat mijn ouders een kwartiertje rijden van Schiphol wonen (euhh, bij het wegbrengen dus, bij het ophalen rond half 4 ‘s middags moet je toch zeker een uur rekenen), dat maakt deze luchthaven voor mij toch nog steeds errug aantrekkelijk…

noud · January 9, 2008 at 02:10

@Lilian: Waar vlieg je dan mee??? en hoelang van te voren boek je dan??? Ik kom bij thomas cook niet onder de 300 voor een retour.

Lilian · January 9, 2008 at 13:10

@Wil, ja juist die saus bedoelde ik en ligt hier in de koelkast, nu nog iemand verleiden om vacuumverpakte frikadellen mee te nemen.
Ja die reistijd van tevoren is een grote pré.

@ Noud
http://www.jetairfly.com/nl/index.php?pageid=5&lng=1
en inderdaad Wil, als je je tijdschema in kunt vullen en vrij vrouw/man bent.
12 januari heen en 19 januari terug vanuit Belgie en dat voor 99,98 euro. Met maaltijd!!!!
Die echte aanbiedingen zijn meestal op korte termijn maar vaak ook minder duur dan via Nederland, t blijft ook via Belgie een rottijd om te vliegen.

noud · January 9, 2008 at 19:43

shit Lilian, da’s goedkoop!!! Maar nu zegt peet mij net dat ie nog iets goedkopers gevonden heeft. Alleen hij doet er erg ingewikkeld over………………………………….MANNUH!!!!!!!!!!!!!! Maar ik probeer de linkjes wel van hem los te peuteren als het geen gelul is. Het is iets met heen o ver gatwick en terug over stansted o.i.d.

Comments are closed.