Marcel scoort de laatste tijd hoog met Hollandse specialiteiten. Eerst had hij al oude kaas meegenomen voor Don (en mij natuurlijk ook een beetje), gisteren heeft hij een deel van de Nederlandse bevolking op Madeira van heerlijke oliebollen voorzien, en morgenavond zijn Don en ik uitgenodigd voor een andere Hollandse specialiteit… Speciaal ingevlogen vanuit Nederland… het begint met een F en eindigt met een L…. meer verklap ik niet :lol:

Woensdagavond ga ik weer in mijn favorieten Espetada-restaurant eten: de Adega da Quinta. ‘s Morgens haal ik namelijk een Duitse dame van het vliegveld voor een inspectiebezoek van een paar dagen, en dan is het altijd handig als je jezelf indeelt op de onderdelen die je leuk vindt… Donderdag en vrijdag ga ik overdag met haar op stap, donderdagavond neemt Dalila het diner waar en vrijdag Carmo. Zo kan ik naar Portugese les en heb een avondje vrij. Zaterdag overdag ben ik weer aan de beurt, en ik zou het eerlijk gezegd niet erg vinden om het afscheidsavondeten in Restaurante do Forte bij te wonen (één van de toprestaurants in Funchal). Zondagochtend regel ik een taxi om haar weer naar het vliegveld te brengen: 08h40 vertrek vanuit het hotel vind ik toch een beetje te vroeg… ‘s Avonds “afscheids”etentje met Janine en Claus, voordat Janine naar Duitsland vertrekt om daar een goede maand later te gaan bevallen.
En dan is de 3e week van Januari ook al weer voorbij, pfffff… Mensen zeggen wel eens dat het een lange maand is hahaha….