Vandaag ben ik met Snoopy naar de dierenarts gegaan. Hij heeft al geruime tijd last van oormijten, en ik kreeg het niet onder controle met Oridermyl. Hij begon de laatste tijd ook gewicht te verliezen (niet dat dat nou zo erg is, hij heeft wel wat reserve), maar bij een 15 jaar oude kat moet je toch voorzichtig zijn.
Gelukkig kreeg ik hem zonder problemen in zijn mandje, hij was druk aan het snuffelen (onlangs is het door Marcel&Marijke gebruikt voor het vervoer van hun kat, dus er zat een interessant luchtje aan!), en onderweg hoorde ik nu en dan een kleine miauwtje maar al met al viel het best wel mee (Snoopy houdt niet van autorijden). De dierenarts, een jonge vrouw, liep net de praktijk in toen ik aan kwam rijden, dus was ik direct aan de beurt. Ze is zelf een grote kattenliefhebber, dit zat helemaal goed dus. Temperatuur, gebit, ogen, alles was in orde. Zijn oren zijn inderdaad een probleem, en we weten nu ook waarom mijn behandeling niet hielp. In plaats van drie dagen moet je het spul vier weken aanbrengen. De eerste twee weken dagelijks, dan drie dagen achterelkaar, de rest van de week niet, en dan weer drie dagen.
Over twee weken ga ik even met hem terug, om te zien of de behandeling nu wel aanslaat. Mocht hij dan nog steeds gewicht verliezen, dan gaat ze wat bloed afnemen.
Op de terugweg was Snoopy erg stil, hij was blij weer thuis te zijn… Zo blij zelfs dat hij later zelfs even overliep naar het buurbalkon. Gelukkig was zijn springcapaciteit voldoende om weer terug te springen naar de balustrade, om daarna rustig over het randje terug te wandelen naar zijn eigen helft. Eén ritje met de auto is goed voor 5 jaar verjonging… :lol:

Categories: Snoopy

1 Comment

CasaSpider · February 7, 2008 at 10:01

Hopelijk is de poes snel van haar oormijt af.
En…. nog belangrijker (!)…. Don gefelicteerd met je verjaardag!!!

Comments are closed.