Ontvoering

February 8th, 2008 § 5 comments

In overleg met Don hadden we besloten om onze portugese les toch “gewoon” door te laten gisteravond, hoewel het dus op Don´s verjaardag viel (dit jaar had hij geen zin om het uitgebreid te vieren). Hoewel “gewoon”…. De lestijden werden iets aangepast (van 18h00 tot 19h30) en daarna zouden Marcel, Marijke, Don en ik een hapje gaan weten bij MaryJ, een klein restaurantje vlak bij ons de buurt. Tenminste, dat was het verhaal dat ik Don verteld had!

Wat hij niet wist was dat Madeleine hem rond 8 uur zou ophalen, om naar een onbekende bestemming te vertrekken. De auto was volgetankt, dus ze konden overal naar toe volgens haar…. Ondertussen waren wij (M&M, Bram en ik) al vertrokken naar het afgesproken ontmoetingspunt, een zeer bijzonder restaurantje in Campanário.

Die mensen ken ik niet hoor!

Het zit namelijk zo: aan de ene kant van de straat zit een bar/slagerij/groentestalletje. Hier bestel je wat te eten en drinken (ze staan met name bekend om de huisgemaakte worstjes, spareribs en espetada), je neemt je drinken mee naar de overkant van de straat waar een halfopen zitgedeelte gecreëerd is (twee haakse muren van opgestapelde houtblokken met een overkapping), waar je vleeskeuze bereid wordt op de gigantische barbecue.

Ricardo, onze leraar, kwam later ook nog langs om Don te feliciteren, maar hij bleef niet lang omdat hij nog werk voor de volgende dag had te doen.

Lekker gegeten!

Wij hebben genoten van een heerlijke en zeer gezellige maaltijd, in alweer een omgeving die slechts door weinig niet-Madeirensers ontdekt is. Bedankt voor de tip, Madeleine en Bram!

§ 5 Responses to Ontvoering"

 • Peter says:

  Ja hoor!. Wrijf het ff lekker in!

 • Peter says:

  o ja, nu zie ik het pas: ook dank je wel voor het veranderen van de link naar ons blog!
  In elk geval: we halen de schade nog wel in lijkt me..

 • noud says:

  Ja hoor…………….moet je dat zien. Zitten ze gewoon buiten na 8 uur in de avond!!!!!!!!!! Zulke foto’s moesten verboden worden. Ik kijk scheel van jaloezie 😀

 • Don says:

  Een heel leuke avond. Zo wil ik wel iedere keer mijn verjaardag vieren.
  Weet je wat …. we gaan het nogmaals herhalen …. een soort repetitie voor de volgende keer. Binnenkort.

 • Rob & Marja Dekker says:

  ” Wij hebben genoten van een heerlijke en zeer gezellige maaltijd, in alweer een omgeving die slechts door weinig niet-Madeirensers ontdekt is.”, shreef Wil

  Laat dat nu één van onze favorite stops zijn, als we via de “oude” kustweg weer richting huis gaan. Inderdaad, een aanbevelen. Minder haast dus niet over de Rapido van Rib. Brava naar Funchal en je komt er vanzelf langs.

What's this?

You are currently reading Ontvoering at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira