Nieuwe hoogtepunt in Funchal?

February 12th, 2008 § 9 comments

OK … aantal van jullie kennen (kenden) wel de befaamde kabelballon van Funchal … die begin april vorig jaar neer werd geschoten door de harde wind werd vernield. Aaach!

Sindsdien hebben we niks meer van vernomen … noch een nieuwe versie van gezien. Geruchten doen de ronde dat er een nieuwe ballon op weg is (op dezelfde manier zoals onze bedden) …. anderen zeggen dat Albert Jan Tuin heeft geweigerd om eentje op te blazen.

Nu heb ik een idee (alweer) voor een nieuwe attractie … dat gegarandeerd succes zal hebben (zowel in trek zal zijn voor de toeristen als de lokale bevolking). Ik weet zeker dat een aantal hotels hier aan mee willen doen …. en qua materieel …. nou … we weten dat er genoeg aanwezig is (hier op Madeira) en zo ook de lieden die het bedienen.

Het heet Dinner in the Sky

Maar …. beelden zegt meer dan 1000 woorden …. en dus ….

Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? Nieuwe hoogtepunt in Funchal? 

Misschien dat ik hiermee iemand op een idee heb gebracht? Zo ja … dan zou ik een gratis dinner (in the sky) voor 2 personen … waarderen.

§ 9 Responses to Nieuwe hoogtepunt in Funchal?"

 • Peter says:

  Ik zie het alweer helemaal gebeuren. Zit je gezellig hoog boven de stad te dineren, steekt die beroemde wind weer op en vliegt ineels het kippetje van je overbuurman in JOUW mond…. En je houd helemaal niet van kip. Of….picture it….. je eet iets verkeerds en wilt je graag even terugtrekken, maar dat kan natuurlijk niet. Eet Smakelijk!
  Verder natuurlijk een geniaal idee, Don.

 • Noud says:

  Ik moet altijd op de meest onmogelijke momenten naar de toilet. Dat zou op zich nog geen probleem zijn ….alleen , waar valt het????.
  Maar met zo veel bergen in de buurt, die allemaal een prachtig uitzicht hebben, en rijkelijk gestoffeerd zijn met uitspanningen lijkt me dit overbodig. Sorry Don…. geen goed idee!!

 • Don says:

  Peter … volgens mij als je wilt terugtrekken dan hoef je alleen op een knop te drukken en begint de vrije val met de stoel en jou erop ….

  Als ik naar de fotos kijk … dan is het alsof het een soort opvangbank onderaan hangt, Noud. En dat laatste foto lijkt me een soort mobiele toilet dat omhoog gaat … niet?

  Trouwens hiermee laat je die bergen dat je noemt ‘ongeschonden’. Hoeven ze niet meer de zoveelste (betonnen) restaurant te bouwen en moeder natuur te gaan epileren.

 • Gekke Gerrit says:

  Don
  Het ziet ernaar uit dat je een alternatief moet bedenken.

  Een kort en krachtig uitzicht van boven………………….., dan blijft er weinig anders over dan een “schiet stoel restaurant”.

  GG

 • Don says:

  Haa ja! Een schietstoel ala James Bond! Een leuke optie tijdens die ‘k***’ vergaderingen … als iemand slaapt …. of als degene die aan het woord is te langdradig wordt.

  Ik begin dit idee meer en meer leuk te vinden. Als ik genoeg geld had zou ik het zeker starten … en dan nodig ik regeringslieden, de ‘autarquias’ en … natuurlijk AJJ himself. Hij krijgt de ere stoel … met alle gemakken voorzien (alleen de parachute gaan we via het vastenland bestellen).

 • Cecilia Polack says:

  Doodeng maar die pianist, dát is echt cool.

 • Willisha says:

  AJJ zal een iets bredere stoel dan de gemiddelde Madeirens nodig hebben. Voor de rest gaat mijn voorkeur voorlopig uit naar restaurantjes op de grond, maar mocht ik ooit iets dergelijks tegenkomen dan gaan we er zeker eten, kunnen we vast proefdraaien!

 • Gekke Gerrit says:

  Wil

  Zolang je maar niet een “proefdraai” wilt maken in een helikopter!!

 • Gekke Gerrit says:

  Als alternative, kan je ook het omgekeerde doen.

  Je begint een “Bungee Restaurant”!

  Bij de eerste val krijg je je voorgerecht: Garnalen , die je dan onderweg op kan pueselen. Als je voor de tweede keer naar beneden donderd krijg je kippepoten die dan ook tijdens het heen en weer gevlieg gegeten kan worden. En je belandt als laatste (veilige landing) met je kop in de gele vla!

  Drie gangen gerecht tijdens het Bungee gedoe. Mocht je het laatse gerecht over willen slaan dan wordt boven gewoon het elastiek door gesneden.

  Don, een goed idee of niet?

What's this?

You are currently reading Nieuwe hoogtepunt in Funchal? at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira