Te druk om nieuws goed bij te houden. Gelukkig zijn er een aantal (blog)lezers/lezeressen die soms mij op de hoogte houden (obrigado!).

Zo kreeg ik te horen dat er per 1 juli 2008 in Nederland een … nee sorry! … De Vliegbelasting gaan toepassen.

Wat betekent dat?

Elke passagier die vanuit Nederland vertrekt moet deze belasting betalen. De Vliegbelasting geldt voor iedereen die vertrekt – op 1 juli 2008 of later – vanaf één van de luchthavens in Nederland. De heffingen zijn voor alle luchtvaartmaatschappijen met vertrek vanuit Nederland gelijk.

Reis je binnen de EU, of is is je geplande reisafstand korter dan 2500 km., dan bedraagt deze belasting 11,25 euro per persoon. Vlieg je verder dan wordt er 45 euro per persoon doorbelast. Ah .. denk je … Madeira zit toch in de EU en dus betaal je alleen 11,25 euro … niet? Ho! Moment!

Voor passagiers naar Lissabon, Porto en Faro … zij betalen voor de vliegbelasting (Airpassenger tax) 11,25 euro per persoon. Echter ….. voor passagiers naar Madeira en Porto Santo is de vliegbelasting alsnog 45 euro per persoon! Dit staat ook zo vermeld op de site van TAP Portugal.

Plotseling geldt de norm EU niet meer voor Madeira. Volgens mij zijn die bobo’s in de Nederlandse regering nooit op Madeira geweest (laat staan dat ze wel weten waar het ligt) … of één van hen is tijdens een levadawandeling op zijn/haar bek gegaan … en heeft besloten om Madeira als kolonie van ‘Verweggistan‘ te brandmerken.

Volgende keer ga ik meedoen met het stemmen op Madeira … en dan ga ik alsnog voor Albert Jan Tuin stemmen. Zodat hij meer van het Europese geld terug kan vorderen … vooral van die Nederlandse regering bobo’s. Dan maar dat geld meer in tunnels, jachhavens en stranden investeren …. kunnen de Nederlandse toeristen tenminste (maar op die manier) van genieten.

Categories: HollandMadeira

6 Comments

Rob & Marja Dekker · February 19, 2008 at 23:56

Daarom gaan wij het over 2 weken met EasyJet proberen.
Dan vlieg je via Londen Stanstead. En omdat EasyJet geen vlucht Amsterdam – Madeira heeft, vliegen we “Formeel” naar Londen (en van Londen naar Madeira).
Zijn aparte vluchten en de Nederlandse “Tolgraaiers” kijken naar je reisbestemming vanaf Schiphol.

Gekke Gerrit · February 20, 2008 at 13:34

Ik vlieg ook via Stanstad naar Schiphol.

Dit is veel goedkoper, en zeer makkelijk teboeken vanuit Madeira.

En een extra nachtje in London is een heerlijk extraatje!!

Cecilia Polack · February 20, 2008 at 19:04

Nederland op zijn smalst. Kleingeestige beleidsmakers. Het volk heeft ze gekozen maar kunnen ze niet ontslaan, van functioneringsgesprekken hebben ze op dat niveau nooit gehoord en na vele miskleunen op kosten van de burger treden ze af, verzekerd van een baan met een riant inkomen. Zal hun geweten op vergevorderde leeftijd verantwoording eisen? Worden de miskleunen ‘monsters’ die hun dromen bevolken?

Groeten uit een grijs Haarlem

marcel · February 21, 2008 at 09:15

Ja, het is wat met al die belastingen. Ik heb nog een andere route uitgeplozen. Vertrek met Ryan Air vanaf Eindhoven naar Londen Stanstead voor 15 € all.incl. Zal straks de tax van 11,25€ nog bij komen. Moet je 3 uurtjes wachten en dan door met easy-jet. Allen de terugweg nog even uitdokteren!

Rob & Marja Dekker · February 24, 2008 at 23:22

Onze vlucht gegevens zijn als volgt (alles in “local time”)

Vertrek op Dinsdag 4 maart vanaf Schiphol;
vlucht 3002, Balie sluit 08:50, vertrek Schiphol 09:30, aankomst Stansted 09:35
vlucht 3263, Balie sluit 13:05, vertrek Stansted 13:45, aankomst FNC 17:45.

Retour op Dinsdag 29 april vanaf Madeira;
vlucht 3264, Balie sluit 11:50, vertrek FNC 12:30, aankomst Stansted 16:25
vlucht 3009, Balie sluit 18:55, vertrek Stansted 19:35, aankomst Schiphol 21:40

Was even puzzelen, maar het is dus royaal op één dag te doen.
Het kan zelfs nog krapper (heen), maar je moet bij Aesyjet gewoon zelf je bagage ophalen en weer opnieuw inboeken voor de volgende vlucht. En dat kost (kan) enigtijd kosten. En we hebben niet zoveel haast. Is tenslotten 260 Euro minder als Transavia !!

Groeten en tot over een week, Rob.

P.S Kijk ook naar het verschil tussen maandag (fors duurder) en de rest van de week.

René · May 21, 2008 at 05:55

Wij vliegen in september 2008 naar Tunesie.
Als ik heb goed heb, valt dit onder het lage tarief vliegbelasting.

Klopt dit ?

René.

Comments are closed.