Schoolreisje

March 2nd, 2008 § 3 comments

Eens in de zoveel tijd doen we met onze portugese klas ook “buitenschoolse activiteiten”. Gisteren was het hier weer tijd voor, en we hebben een heerlijke dag gehad! Verzamelpunt was het Jungle Rain Cafe op Paúl da Serra. Na enige tijd wachten op Ricardo en Sandra vertrokken we naar de parkeerplaats waar de wandeling richting Rabaçal en de 25 Fontes oftewel 25 fonteinen begint. Maar wij zijn al na enkele minuten afgeslagen in de richting van Lagoa do Vente oftewel het Windmeertje. Het was een prachtige wandeling, heerlijk rustig, en onderweg kwamen we dit tegen:


Waterglijbaan

Onderweg zo nu en dan even gestopt om van het uitzicht te genieten, en na nog geen uurtje wandelen kwamen we bij een paradijsje:

Lagoa do Vento

Of het nou het Windmeertje was of toch niet doet het niet toe, het is hoe dan ook een geweldige locatie, ongerept, weinig bekend, een aanrader!

Na afloop met z’n allen geluncht en daarna zijn onze wegen gesplitst. Bram, Madeleine en Martine gingen richting huis, de rest ging door richting Achadas da Cruz, in de buurt van Cabo aan de westkant van Madeira. Met de kabelbaan naar beneden naar een ander paradijsje… Veel kleine veldjes, hier en daar een huisje en voor de rest alleen maar rust…

Oh ja, de waterglijbaan deed ons al aan de Efteling denken (nieuwe attractie?), maar dit plaatje versterkte dat alleen maar:

Sneeuwwitje en haar 7 dwergen

§ 3 Responses to Schoolreisje"

 • Annemie says:

  Wij hebben vorige zomer deze wandeling gedaan met onze madrileense vriend! Ik kan me vergissen maar het lijkt me toch eerder de ‘gewone’ wandeling van 25 fontes(nu ja gewoon, het is tot hiertoe één van onze mooiste wandelingen op Madeira geweest) die inderdaad uitkomt op een feeërieke lagune alwaar je enorm kan genieten van de rust, de natuur, enz… het ideale picnicplaatske… heerlijk…je waant je in het paradijs (is het dat ook niet?)…Saudades da Bélgica !!!

 • Gekke Gerrit says:

  Ik ben het helemaal eens met je verhaaltje. Maar ik kan er nog een schepje bovenop doen: het is mijn dagelijks werk. Echter ben je toch iets belangrijks vergeten, onze grote vriend AJJ heeft toestemming gegeven om een kabelbaan aanteleggen naar dir paradijsje (ik hoop dat je van de rust genoten hebt, want dat gaat binnen kort wel veranderen).

 • Maja & Bruno says:

  Looks like a very nice walk… 25 fontes was already on our agenda during the Easter holidays… hopefully we will then still be able to savour the beauty without too many people!
  Enjoy the nice weather – it snowed heavily here all day!

What's this?

You are currently reading Schoolreisje at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira