Lezers stellen (in de vorige blog) vragen over het leven op het eiland Madeira. Dat er niet genoeg informatie op internet is. Klopt … zoals ik schreef is dit soort dingen niet gemakkelijk te vinden … maar terwijl je wordt gevraagd om (provavelmente) gewenste antwoorden te krijgen. Het is het beste om specifieke vragen te stellen. Op deze manier verlaagt u de drempel voor anderen om erop te reageren.

“Advies voor iedereen (die van plan is om naar Madeira te verhuizen) om eerst te huren en dan, als je van het leven op Madeira houdt, overweeg om te kopen.”

Van mijn kant …. ik raad iedereen (die van plan zijn om naar Madeira te verhuizen) aan om in eerste instantie te huren en daarna te gaan kopen. Ervaring heeft vaak geleerd dat je een woning en locatie in het begin ontzettend leuk vindt … maar later je van gedachten verandert (omdat elders veel rustiger, leuker en beter is). Wij zelf zijn begonnen in Funchal (was leuk) toen zijn we naar Caniço verhuisd (nog leuker) en nu wonen we te Calheta (ontzettend leuk). We hebben alleen gehuurd en (nog) niet gekocht. Zo komen we bekend met de diverse omgevingen hier op het eiland … en dat is iets dat je niet in 2 weken tijd zult leren. Het beste is om bestaande woningen te kopen. Om iets te bouwen (of herbouwen) hier op het eiland … dat kan een heel spannende onderneming worden. Ik ken stellen hier dat dat hebben gedaan … en de meeste concluderen van ‘nooit meer!‘.

Volg de volgende links voor meer informatie:

https://flipboard.com/@donamaro/madeira-in-het-nederlands-9iqsvv52z

https://www.facebook.com/madeirahollandhouse/

Categories: MadeiraWonen

5 Comments

Maja & Bruno · March 13, 2008 at 12:02

Hello Don,
Never again renovate or build? I don’t agree with you at all Don. We have had a very positive experience here on Madeira. It went actually much better than when we build our house on the continent…
So, yes, we have heard horror stories as well but… there are also some good / positive / happy-ending stories. It all depends who you work with… I think.
Smiles,
Maja

Gekke Gerrit · March 13, 2008 at 16:54

Don

Je bent aan iets zeer moeilijks begonnen.

Dagelijkse kosten op Madeira vind ik (veel te)duur in vergelijking met het algemeen inkomen.
Als eerste moet men bezeffen dat er net een nieuwe wet is ingevoerd, waarbij alle nieuw gebouwde huizen voorzien MOETEN zijn met zon energie. Een geweldige idee wat de eigenaar zo’n 3000 Euro zal kosten (afhankelijk van de water tank, ga uit van 50liter per persoon). Deze invoering wordt zwaar gesubsideert door de overheid, en als je het slim speelt krijg je 60% terug (alleen op materiaal). Natuurlijk is wel bepaalend waar je huis staat (hoe zuidelijker, hoe warmer) ! Dit houdt dus in dat je gas rekening (alleen koken) naar beneden zal donderen, en ik kan zeggen dat wij (2 volwassenen + 2 Kinderen) 3 grote gas flessen per jaar gebruiken à 70,00 Euro per fles.
Water is gekoop, zo’n 20 Euro per maand, Electriciteit is gigantisch duur, ik zal mijn vrouw moeten vragen wat wij maandelijks betalen.
Voor de ziektekosten moet je slim zijn. Als vakantie ganger betaal je niets!!! Echter moet je wel voor de medicijnen , vervoer en ziekenhuis overnachting betalen. Dus als je naar Madeira gaat, sluit een lange reisverzekering af en je bent heel goedkoop verzekerd.

Mocht je nog iets willen weten, dan hoor ik het wel via dit weblog.

Sterkte, en als je wilt genieten van het leven, kom naar Madeira wanneer kwaliteit is belangrijker is dan kwantitiet.

GG

Don · March 13, 2008 at 18:26

@GG: Weet je zeker dat er een nieuwe wet is voor verplichte zonne-energie? Het is me niet bekend.

Wat betreft jullie elektriciteits verbruik … ik geloof eerder dat juist JIJ het meest gebruikt in huis, meneer. Kijk maar eens goed rond!

Over dat ziektekosten moet je me een keertje uitleggen. Hoezo betaal je als vakantieganger niks?

gerard en monique · June 28, 2009 at 16:13

hallo marcel ik zit net naar je eigen site te kijken van jou..ps wij waren bij je met 2 keer de 25 fonteinen wandelen vanwege de regen..ik was die kalen en mijn vriendin die lange donkerblonden..we gaan morgen weer terug naar nederland.het was erg leuk hier , geniet nog van je tijd hier op madeira want zoals jij zij..hierna zijn we er een hele niet niet meer..veel geluk..gerard en monique

han · March 19, 2012 at 09:39

Een reisverzekering is altijd in combinatie met je gewonen ziektekostenverzekering, enkel een reisverzekering kan en mag niet. Je kan nier problemen mee krijgen als de reiskostenverzekeraar hier van lucht krijgt.

Comments are closed.