De zee geeft, de zee neemt

April 8th, 2008 § 1 comment

Op dit moment heerst er een storm op Madeira. Er is een oranje alert afgegeven … en dat betekent hevig wind, regen en metershoge golven. Vooral morgen verwacht men dat de golven intenser zal worden (zie hier).

Calheta beach heeft het al zwaar te verduren … ondanks de bescherming van de zeewering. Je kunt nu duidelijk zien dat er een grote deel van het zand is weggespoeld.

Het was maar goed dat onze vrienden uit België afgelopen vrijdag naar het strand van Calheta gingen en nog van konden genieten. Uit de webcam beelden hiernaast kun je zien hoe erg het is (klik op de beeld voor een vergroting … de beeld is recent).

Maar geen zorgen … na de storm komt de zonneschijn … en opnieuw een vrachtschip vol zand uit …. Afrika deze kant op. Daar zal de heren van de gemeentebestuur wel voor zorg dragen. Hoe lang dat zal duren? Geen idee! Misschien wel snel … aangezien er gemeente belangen op het spel staat. En als je nagaat dat de vrachtschip met het zand eerst naar het haven van Caniçal zal gaan en vervolgens met vrachtwagens 50km verderop gebracht zal worden op het eindbestemming … Calheta … dat aan zee ligt. Ach … waarom makkelijk en goedkoop doen als het moeilijk en duur kan.

§ One Response to De zee geeft, de zee neemt

  • Maja & Bruno says:

    Waouw – hard to believe that the kids and Bruno were swimming there last Friday!!
    I wonder how long it will take to fill the beach with white/yellow sand?
    … but at least now I can what I can bring along as a present next time… suitcases full of sand 🙂

What's this?

You are currently reading De zee geeft, de zee neemt at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira