Mau Tempo (Slecht Weer)

April 8th, 2008 § 8 comments

Even iets anders dan normaal …. slecht weer op Madeira.

De TV Journaal van Madeira is het de eerste nieuws item (Mau Tempo) met beelden die je niet gewend bent te zien.

Klik hier voor de nieuwsuitzending van 8 April

Update:
Wil je zien hoe het tekeer ging te Calheta Beach en Calheta Marina?

En hier kan je videos zien hoe het was in Funchal

§ 8 Responses to Mau Tempo (Slecht Weer)"

 • Wim says:

  jeeemig, wat een k…. weer hebben jullie. Vorig jaar om deze tijd waren we bij jullie, ook al zo veel regen toen, maar niet zo erg als nu als ik zo de beelden zie…. Sterkte er mee. Hier in NL nu prachtig zonnig weer, maar wel elke morgen nog de ruiten krabben, dus koud !!!

 • Willisha says:

  Gisterochtend moest ik Funchal wel in, ik moest geld teruggeven aan gasten die niet meekonden met de excursie naar Porto Moniz. Op weg naar hotel Baia Azul ben ik tig ontwortelde bomen en omhoog gesprongen putdeksels tegengekomen, de straten lagen vol met afgerukte takken. Het hotel had vreselijk last van binnenstromend water gehad (de entree ligt in een dalletje), het autoverhuurbedrijf was eigenlijk een pierenbadje geworden en ga zo maar. Wonder boven wonder vonden de gasten het niet eens echt vervelend, ze begrepen dat dit door niemand beïnvloed kon worden. Ik heb ze aangeraden om volgend jaar in januari of februari te komen, dan lijkt de kans op goed weer groter te zijn hahaha!

 • Willisha says:

  Oh ja, op de picos zijn windsnelheden van 150 km per uur gemeten… Geen wonder dat het vliegveld dinsdag bijna de gehele dag dichtgeweest is!

 • Nõud says:

  Het was sensationeel om te zien. We gingen zo rond hoogwater ( gelukkig rond borreltijd) met de hele familie naar beneden om te borrelen begeleid door een fantastisch schouwspel. Wel ramptoerisme natuurlijk want van dat strand was niet veel meer over. Maar ze zijn alweer bezig om dat in orde te brengen.

  Wat was het heftig!!!!!

 • peter says:

  ik was natuurlijk telefonisch voortdurend op de hoogte, maar, Don, je hebt er weer eens veel werk van gemaakt en voor een levendige en gevarieerde verslaggeving is ‘bananeneiland.com’ overduidelijk ‘the place to be’. Vandaar dat Noud in zijn post van gisteren (‘zonnig Madeira… enz.) nog even een extra link naar deze pagina heeft gezet.
  Tot nu toe was het de laatste dagen in NL koud maar redelijk zonnig, troost je, het is nu weer grijs en de wind giert aan boord van Heerenleed weer door de tuigage. ‘Back to normal’ zou ik zeggen. Hopelijk bij jullie nu ook, met de bijbehorende zon!

 • Don says:


  Zoals je hierboven kunt zien (online webcam) is het redelijk rustig nu (10u00 – 12 april). De zee heeft zijn ‘groet’ aan Noud’s aankomst op het eiland gegeven en is weer bedaard. :mrgreen:

 • Nõud says:

  Don,

  Een nieuwe natuurramp heeft Madeira getroffen. Gerrit en ik hebben eens gezellig met elkaar uitgepakt. Zoals te verwachten met veel geluid, maar ook heel gezellig. De buren wonen er nog allemaal…geloof ik.

 • Don says:

  Ik dacht eerst dat we alweer storm zouden gaan krijgen … maar toen ik buiten ging kijken zag ik een heel kalme zee, prachtige zon en voelde een zacht briesje …. doch uit de richting van Estreito da Calheta hoorde ik vreemde geluiden … dat leken op een soort gelach …

What's this?

You are currently reading Mau Tempo (Slecht Weer) at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira