Met de veerboot naar Madeira

April 15th, 2008 § 3 comments

Vanaf 13 juni 2008 kan je het eiland Madeira ook via de zee bereiken … en dan bedoel ik niet m.b.v. een cruiseschip (want dan kan je alleen minder dan een dag blijven), maar met een veerboot te weten de ferry Volcan de Tijarafe van de Armas Naviera. Deze veerboot zal namelijk de havens Santa Cruz van Tenerife en Las Palmas, Funchal (Madeira) en Portimao (Zuid Portugal) met elkaar verbinden via de Atlantische Oceaan.


Dit is dan een historische moment voor Madeira want na 30 jaar is er weer een veerdienst tussen het eiland en het vasteland (Portugal). Het vertrek van de veerboot vanuit Funchal zal plaatsvinden op zaterdag rond 10u30 en de aankomst te Portimao zal de zondag daarop gedurende de eerste vroege uurtjes van de ochtend. Daarna vertrekt de ferry om ongeveer 10u30 zondag vanuit Portimao om te beginnen met de terugreis naar Funchal en vervolgens de Canarische eilanden.

Update
De ferry vaart niet meer tussen het vasteland en Madeira. Voor meer informatie hierover neem contact op met Direcção Regional do Turismo da Madeira e-mail info.srt@gov-madeira.pt

§ 3 Responses to Met de veerboot naar Madeira"

 • peter says:

  We houden met ons allen de adem in……

 • Don says:

  @Peter: je gaat niet zinken hoor …. de boot blijft wel drijven.

 • peter says:

  hahaha. Ik ben boten gewend, Don
  Wij houden de adem in van spanning of wij zo’n overtocht kunnen gaan betalen… En of het inderrdaad gaat gebeuren…. Ik heb eens naar de tarieven gekeken van de veerboot tussen Portsmouth en Bilbao, een vergelijkbare afstend, en dat is wel te doen hoor

What's this?

You are currently reading Met de veerboot naar Madeira at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira