Hallooot…

April 19th, 2008 § 2 comments

Eindelijk weer een berichtje van mijn kant. Alles gaat goed, maar er is gewoon teveel te doen op hetzelfde moment. Dit jaar verwerken we in april meer groepen dan vorig jaar, en dat terwijl we het met z´n tweeën doen in plaats van met z´n drieën. Okay, we hebben twee nieuwe collega´s, maar 1 is gericht op de meeting industry en de andere is net begonnen en moet alles nog leren. Dus verlaat ik kantoor vaak niet voor half 8, zodat ik na het avondeten weinig puf meer heb om achter de PC te kruipen.
Het bloemenfeest hebben we weer overleefd, voor veel organisaties toch de meest drukke week van het jaar. En op de een of andere manier lijkt iedereen een beetje gek te worden tijdens deze week. Normaal gesproken heb ik groepen waarbij het programma niet veranderd hoeft te worden, maar tijdens de bloemenweek willen tour leaders plotseling van alles en nog wat extra gaan bezoeken. Neem daarbij nog een storm-dag waardoor alle excursies afgezegd moesten worden, en je kunt je wel voorstellen dat er heel wat gejongleerd moest worden. De telefoonmaatschappijen hebben uitstekende zaken gedaan, met alle telefoontjes en SMS´jes heen en weer! Neem nou 1 bepaalde groep: het bezoek aan de Orchideentuin stond gepland voor half 11 (men krijgt een rondleiding van de eigenaar, vandaar dat het op afgesproken tijden gaat). Belt de gids: ze willen dit toch liever om 12 uur doen… Niet dus, want dan staan er al andere afspraken gepland!
Maar ach, dat maakt deel uit van het werk en we klagen niet! Natuurlijk kan een groep onverwachts als extra de Monte Palace tuin of de grotten in São Vicente bezoeken, maar dit kost wel extra tijd voor de buschauffeur en de gids (ze zijn langer bezig dan oorspronkelijk gepland), dus naast de entreekosten moet hier ook voor betaald worden.
Ondertussen zijn we ook al weer druk bezig voor 2009, de eerste groepen zijn al bevestigd. Voor mij staat eerst nog een grote klapper aan het einde van dit jaar gepland: een groep van 100 mensen die het vuurwerk komen bewonderen.
We gaan dus gewoon door, en blijven vooral ademhalen en lachen. De sfeer in het team is uitstekend, en dat scheelt een slok op een poncha!

§ 2 Responses to Hallooot…"

 • peter says:

  …..en ik dacht nog wel dat jullie voor de rust naar Madeira zijn gegaan. Het lijkt wel de west-europese ‘rat-race’. Als ik jou was ging ik verhuizen. \naar de Azoren misschien, of beter nog, naar de Kaap Verden.. 😉

 • Willisha says:

  @Peter: werken in het toerisme kent over de hele wereld hoog- en laagseizoenen, dus dat maakt geen verschil.
  Voor mij is wél een groot verschil dat ik tijdens een drukke werkdag even lekker in het park ga zitten met een broodje en een boek, en ´s avonds zo ongelofelijk geniet van de vergezichten tijdens de rit naar huis.
  Enige nadeel is dat de sociale contacten, zowel persoonlijk als via de mail, tijdelijk op een laag pitje komen te staan…

What's this?

You are currently reading Hallooot… at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira