Update!!
De ferry vaart niet meer tussen het vasteland en Madeira. Voor meer informatie hierover neem contact op met Direcção Regional do Turismo da Madeira e-mail info.srt@gov-madeira.pt

(Oude blog artikel d.d. 28-04-2008)
Inmiddels biedt Naviera Armas tickets voor de ferry tussen Funchal (Madeira) en Portimão (Portugal).

Nu hebben ze een handig link naar de Engelse versie …. alleen … ik zie dat ze alleen een paar woorden in het engels hebben vertaald op de eerste pagina en vervolgens is de rest in het Spaans. En dus betekent dat voor sommigen dat je eerst de Spaans-Nederlands woordenboek erbij moet nemen voordat je gaat boeken. Echter voor het gemak heb ik een paar zinnen al reeds voor jullie vertaald (zie hier onder).

Ik heb een paar tests gedaan:

Test 1
Twee volwassen met een personenauto van Funchal naar Portimão en terug, met alleen stoelen tijdens het reis ….. kosten de tickets alles totaal 500 euro (250 euro p.p.).

Test 2
Hetzelfde als test 1 maar i.p.v. stoelen neem je nu een tweepersoons hut … kosten totaal 800 euro (400 euro p.p.).

Test 3
Vier volwassen, 1 personenauto en een vierpersoons hut …. kosten 1.400 euro (350 euro p.p.).

Test 4
Twee volwassen, 1 grote auto (> 5m lang e/o > 2m hoog) met alleen stoelen (dus geen hut) … totale kosten 840 euro (420 euro p.p.).

Test 5
Twee volwassen, 1 motor en alleen stoelen … totaal 450 euro (225 p.p.).

Let wel … als je dit gaat vergelijken met vliegen … hou rekening mee dat als je vliegt je vervoer moet regelen (huren). Met de ferry kan je je eigen vervoer meenemen. Misschien wilt iemand dit een keer uitzoeken en rekenen (en het resultaat met ons delen).

Zie ook vorig blog

Spaans Nederlands
Butaca Stoel
Camarote Doble Completo Tweepersoons hut compleet
Camarote Cuadruple Completo Vierpersoons hut compleet
Motocicleta Motor
Vehiculo menor 4.85 largo y menor 1.85 alto Voertuig kleiner dan 4.85 lang en lager dan 1.85
Vehiculo mas de 5.00 largo y/o mayor 2.01 alto Voertuig groter dan 5.00 lang en/of meer dan 2.01 hoog
V.+ Remolque Voertuig plus aanhangwagen

2 Comments

Rob & Marja Dekker · May 1, 2008 at 15:49

Test 5 (speciaal voor ons dus !)
Metr easyJet heen en weer was dit voorjaar 377 Euro. Voor deze prijs moet je even shoppen en soms een dag eerder of later gaan (scheelt veel, de dinsdagen zijn het goedkoopst !!). En dit met 2 personen, dus 188,50 p.p. En we hebben zowel op Madeira als in Haarlem een motor staan, dus blijven wij (voorlopig) nog even vliegen.

Is dus wel even wat anders als de 145 Euro, waarmee het “Locale suffertje” vorige week met chocolade opende.
Maar, . . . . als we toch met de Camper door Frankrijk, Spanje en de Algarve rijden. Mooi even de was doen, de plantjes watergeven en weer terug (lopende dan, want die Camper meenemen, nee, zie test 4!!!)

P.S We zijn weer even in Haarlem. Gisteren (30 April) weer ouderwets door Amsterdam gehost.

Jan & Saskia Bouman · June 22, 2008 at 11:31

Goedemorgen Don.

Wij hebben in Funchal bij een reisbureau de reis geboekt van Madeia naar het vaste land.Heen reis op 23 augustus en terug reis op 20 september 2008.De vermeende korting voor inwoners van Madeira is niet van toe passing.
Wij gaan met de auto en twee personen + hond ( die moeten wij appart afrekenen met inchecken ) op basis van retour betalen wij € 857,60. dat is wel met een cabin voor twee personen.Dit is tevens de laatst afvaart naar Madeira.
in 2008.
Wij hopen bij terugkomst onze bevindingen door te geven

Groeten Jan en Saskia Bouman ,Sao Vicente

Comments are closed.