Rustig weekend

May 11th, 2008 Comments Off on Rustig weekend

Het vorige weekend is voorbij gevlogen: zaterdag kapper (Marijke en ik), daarna Don en ik naar het vliegveld om Wim en Bas plus de nodige bagage op te halen (deze keer geen dekmatrasjes maar twee rolkoffertjes vol met lekkernijen: drop, kaas, lasagnabenodigdheden, heeeeel veel noten, cup a soup, bamikruiden, gedroogde uitjes, pindasaus, en last but not least: twee blikken Wilhelminapepermunt!). even lekker op hun balkon gezeten en daarna gegeten bij “Armazém do Sal”, een restaurant gelegen in de straat achter het Porto Santo Line kantoor, aanrader!

Zondag ben ik op stap geweest met de 6 gasten van Scott Bilsen Travel, geluncht in Calheta en een poncha gedronken in Câmara de Lobos. Vervolgens W&B opgehaald in het hotel en doorgereden naar Marcel en Marijke. Vorig jaar hadden W&B het begin van het bouwproces gezien, en ze waren natuurlijk erg benieuwd naar het eindresultaat.

Maandag gewerkt en samen met Don gegeten (W&B hadden een halve dag tour gedaan en zijn ´s middags naar Monte en Botanische tuin geweest), en dinsdag gewerkt en W&B opgehaald. Uiteindelijk dan toch kunnen genieten van de overheerlijke lasagne. Woensdag was het al weer tijd voor hun terugvlucht, kort maar krachtig bezoekje dus…

Dit weekend hadden we bewust geen plannen gemaakt, gewoon zien wat het weekend ons brengen zou. Dat begon zaterdagochtend met onverwachts maar welkom bezoek van Noud, ook al was de aanleiding dat hij afscheid kwam nemen. Morgen gaat hij tijdelijk terug naar NL, maar als alles meezit komt hij terug met de eerste veerboot van Portimâo naar Madeira! ´s Middags zijn we even langsgeweest bij Nederlanders die we onlangs hebben leren kennen, combinatie van een computervraag en sociaal bezoek hahaha…

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de noordkant van het eiland. In São Vicente is onlangs een nieuw project geopend: Rota do Cal. Een privé-project om de kalksteenhistorie (met dank aan Wikipedia: Kalksteen (Engels: limestone) is sedimentair gesteente dat ontstaat door de opeenhoping van (kalkhoudende) stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Daarmee bestaat kalksteen voornamelijk uit calciumcarbonaat (CaCO3) en vindt men er regelmatig fossielen in terug (schelpen, ammonieten, e.d.). ) van Madeira te belichten. Het project is onderverdeeld in drie categorieën: de waarde van de natuur, het landelijke erfgoed en de kalksteenproductie en -handel. Interessant, en ongelofelijk vredig… (we hebben nog nooit zoveel vogeltjes tegelijkertijd horen fluiten). Neem nét voor je São Vicente bereikt de afslag naar Lameiros en volg de borden, kan niet missen! Weer een stukje Madeira dat door veel mensen niet bezocht wordt.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Rustig weekend at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira