Keek op de week

June 1st, 2008 § 7 comments

Even tijd voor de blog. Vandaag weer een ‘spannend’ levada wandeling gedaan samen met Wil … dus zit ik vol adrenaline om wat te plaatsen. Even een kort visueel overzicht van aantal plezierige onderbrekingen gedurende de afgelopen dagen hier op ons Bananen eiland …

Keek op de week Keek op de week Keek op de week

Bezoek van Ted … met wie we een aantal plekken hebben bezocht .. zoals Ponta do Pargo. Traditiegetrouw worden onze logees begroet met wat regenbui … Moeder Natuur maakt het bekend met een prachtige regenboog als voorbode.

Keek op de week Keek op de week Keek op de week

De regenboog vond ik prachtig … vandaar de herhaling. Vandaag (zondag) tijdens ons wandeling op de Levada Moinha … vonden we een replica van de moinha (watermolen) onderweg en de waterval.

Keek op de week Keek op de week Keek op de week

De levada wandeling dat we vandaag hebben gedaan is die van Ponta do Sol (Lombada) genaamd Levada Nova aansluitend met Levada Moinha. De wandeling is zeker niet aan te raden voor onervaren wandelaars en mensen met hoogtevrees (vooral als je Levada Nova doet). Ik had het vandaag tijdens die levada het heel moeilijk op sommige stukken … maar ik heb het gered.

§ 7 Responses to Keek op de week"

 • Ditty Meskers says:

  Hallo Don en Wil.
  Zit ik jullie prachtige foto’s te bekijken…. zie ik ineens Ted. Wel over zijn bezoek aan jullie gelezen natuurlijk maar nu zie ik ‘welke’ Ted. Dit moet Ted zijn die in 2001 examen sportmassage deed in Alkmaar. Klopt het? Ik ben inmiddels docent sportmassage en heb Ted weer ontmoet tijdens de herhalingslessen voor de licentieverlenging in Purmerend. Nog steeds correct? Zo ja, willen jullie hem dan de groeten doen van mij? Ik hoop dat het nog steeds zo goed met hem gaat als hij vertelde in die les.
  Groeten, Ditty Meskers

 • nãod says:

  Lieve Don,

  Als jij het kan dan moet ik dat ook kunnen. Helden onderelkaar !!!! Je hebt hem een keer gedaan doen we hem dan nog een tweede keer???? Lijkt me erg leuk.

 • Don says:

  @Ditty: ik zal je reactie doorsturen naar Ted. Obrigado.

  @Nãod: Lieve Nuno … sorry … Noddy … sorry … Nãod. Ik begin beter het spreekwoord ‘de beste stuurlui staan aan wal‘ te begrijpen. Voor de volgende keer doen we alsvolgt: jij loopt de Levada Nova en ik de Levada Moinha (dat parralel loopt met elkaar) en terug. Ik zal je dan vanaf beneden toejuichen en mijn steun kenbaar maken … middels een oranje halve kip op mijn hoofd.

 • nãod says:

  Don , als die levada echt zo eng is dat jij er niet een 2 de keer op gaat dan ga ik er al zeker niet naar toe. Ze hebben daar vast geen beademingapparatuur langs opgesteld. Dus de Levada Nova schrap ik van de “To do lijst’. Dat van die stuurlui begrijp ik even niet.

 • Don says:

  @Nãod: de beste stuurlui staan op de Miradouro … te genieten van de uitzicht. Ik denk niet dat ik het nog een keer zal doen …. dergelijke wandeling waar je hoogtevrees op hol slaat. Het kost me veel energie om me goed te houden en geniet ik niks van de prachtige uitzichten. Aan de andere kant ben ik wel blij dat ik het gedaan heb (been there … done that).

 • Cecilia says:

  Don, ik vind het heel dapper van je dat je meegaat op zo’n levada wandeling. Je weet immers nooit helemaal hoe het uitpakt onderweg. Manlief loopt fluitend en genietend langs afgronden, maat foto’s met zijn mobieltje om mij te laten zien hoe mooi de natuur op Madeira is. En ik? Ik bewonder de foto’s en zou zo graag de moed hebben om ééns een klein tochtje mee te lopen. Ik heb me vast voorgenomen om als ik weer op Madeira ben (heel misschien in oktober) ook de stap te wagen en, zij het niet op grote hoogtes, mee te wandelen.
  Groeten uit Haarlem

 • Willisha says:

  Vantevoren wisten we (gelukkig) niet dat de levada Nova zulke stukken zou bevatten… Maar de levada Moinha is goed te doen, waar nodig staat een hekwerkje. Alternatief: gewoon de Moinha heen en terug lopen, met picknick op het keerpunt!

What's this?

You are currently reading Keek op de week at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira