Enige weken geleden kregen we een mailtje van de dame van wie wij de garageplek bij het werk huren. Ze was benaderd door iemand anders, en die was bereid 15 euro per maand meer te betalen dan wij overeengekomen waren… Als wij ook bereid waren om 15 euro meer te betalen, kon ze beloven dat de prijs de komende 5 jaar niet weer zou stijgen. Anders moest ze helaas onze overeenkomst (zonder einddatum) beëindigen…
Don heeft haar een niet al te vriendelijk mailtje gestuurd dat wij deze werkwijze bepaald niet waarderen, en dat wij niet bereid zijn om meer te gaan betalen. Stel je voor: je komt bij de kassa van de supermarkt en de cassiére zegt: “Dit brood kost 1 euro, maar we hebben een klant en die wil 1,20 euro betalen. U mag het dus voor deze prijs meenemen of u het moet het hier laten!” Wat zouden jullie doen???? Als de mevrouw nu gewoon een mailtje gestuurd had dat de prijzen in Portugal stijgen en dat ze daardoor genoodzaakt was om de prijs met ingang van 1 juli te verhogen hadden we er (misschien) nog even over nagedacht. Nu is het dus iedere ochtend weer een verrassing waar ik de auto kwijt zal raken, maar er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. Daarnaast krijg ik gratis en voor niets extra beweging!

En zoals Johan Cruyff lang geleden al opgemerkt heeft, “ieder nadeel heb z´n voordeel”. In plaats van geld over te maken voor de parkeerplaats hebben we het naar de Casa gebracht: voor twee heerlijke tuinstoelen die we eergisteren opgehaald hebben! Acht weken geleden besteld, en diverse keren te horen gekregen dat ze “volgende week” toch echt zouden arriveren! Okay, via China moesten ze naar Antwerpen en daarna door naar Madeira (en misschien zelfs nog een tussenstop op het vasteland van Portugal) maar ze zijn dan toch aangekomen! Antracietgrijs metaal, netmateriaal dat in dikke elastieken hangt, voetengedeelte dat mee naar boven komt als je de rugleuning naar achteren doet, verstelbaar nekkussentje…. Volgens mij komen we dit weekend niet meer uit de stoelen! En eerlijk gezegd: ik besteed liever het geld aan deze stoelen dan aan een parkeerplaats.

Vanavond moeten we de stoelen hoe dan ook achterlaten: eerst met z´n achten eten in Calheta en daarna voetbal vuurwerk kijken in Funchal (het vuurwerk vanavond is onderdeel van het Atlantische Festival: vier zaterdagavonden 20 minuten vuurwerk, en de winnaar organiseert het met Oudjaar). Onze leraar heeft ons thuis uitgenodigd, en vanaf hun balkon hebben we perfect uitzicht op de haven!
Maar het is ook het begin van het EK: Portugal en Nederland: allebei veel voetbalsucces. Voor Engelse vrienden van ons die gisteren met vakantie aangekomen zijn is het heel gemakkelijk dit jaar: zij zijn voor Portugal! Hoe goed correct mijn voorspellingen zijn kunnen jullie bijhouden in de leukste voetbalpoule van Nederland


3 Comments

Maja & Bruno · June 7, 2008 at 12:55

Wanneer speelt Nederlands? Gaat Don zijn oranje kippenpotenmuts opdoet! Mogen wij der een foto van zien?
Enjoy the fireworks! Which country is organizing tonight?

Willisha · June 7, 2008 at 13:32

Maandag 20h45 speelt NL tegen Italië, direkt een zware wedstrijd. Marcel en Don zijn verplicht hun kippenmuts te dragen!

madmenno · June 8, 2008 at 10:03

Heb je wel eens gedacht aan een scooter ,tegenwoordig ‘kekke ‘ dingen .
Zat bagageruimte voor evt. laptop ,promomateriaal ,regenpak etc. .
En nooit problemen met parkeren !!!!!!!!!!!!
Maar vooral maakt het van je saaie verplichte woon/werk ritje ,
een ontspannend en/of zeer spannend momentje voor jezelf .

Mad men ‘no

Comments are closed.