En dat is drie…

June 15th, 2008 § 5 comments

Phill & Shirley, Engelse vrienden van ons, zijn vorige week vrijdag voor 2 weken vakantie aangekomen. Op het vliegveld hebben ze een Ford Focus in ontvangst genomen, maar op weg naar hun bestemming bleek dat de versnellingsbak niet lekker werkte: heel vervelend als je een rotonde op wilt rijden en je kunt niet van neutraal naar de 1e versnelling! Dus zaterdagochtend het verhuurbedrijf gebeld en ze konden de auto komen omruilen voor een Ford Focus Stationwagen.

Gisteren gingen we met Phill & Shirley richting Camacha, om een levadawandeling te maken. Marcel & Marijke reden achter ons, en in de tunnel van Ribeira Brava naar Campanário kregen we problemen met de Ford Focus. Het schakelen naar de volgende versnelling lukte niet meer en de koppeling bleef hangen tegen de vloer. We moesten stoppen in het midden van de tunnel.

Marcel had het snel in de gaten en begon pompend te remmen en deed zijn alarmlichten aan om de auto´s achter hem te waarschuwen. Al snel stonden beide auto´s stil: de versnellingsbak van de Ford bleek niets meer te doen, en we konden een heel spoor vloeistof onder de auto zien. Snel het verplichte gele hesje aangedaan, gevarendriehoek uitgezet, verhuurbedrijf en Assistência Vialitoral gebeld (telefoonnummer 800 290 290). Besloten dat Marcel met de dames verder zou rijden, en Phill en Don bleven wachten op wat komen zou.

Wij zijn in Campanário maar wat gaan drinken, en al snel belde Don dat ze er aankwamen met een nieuwe auto: deze keer een Ford Focus C-Max. Het verhuurbedrijf was vanaf Funchal met de vervangende auto aangekomen terwijl de Reboque ook net gearriveerd was. De verdere afhandeling werd door het verhuurbedrijf gedaan.

Benieuwd of deze auto het uithoudt tot komende vrijdag 😆 …

§ 5 Responses to En dat is drie…"

 • peter says:

  Pas maar op! Wij hebben niet meer zo’n zin in huurauto’s en dus is Noud met zijn eigen cabriolet op het eiland aangekomen. Het nieuwe Rode Gevaar! te herkennen aan een geel nummerbord!

 • Cecilia says:

  Wat een pech hebben jullie gehad. Zelf heb ik goede ervaringen (gelukkig) met de Ford Focus huurauto’s die ik gehad heb. Ik hoop dat de rondreis verder gladjes verloopt.
  Groet uit Haarlem.
  Cecilia

 • Natascha says:

  Niet zo’n reclame voor Fordjes!

 • noud says:

  Ik heb gehoord dat auto 2 er ook mee opgehouden is en dat Phil en Shirley nu aan auto 3 bezig zijn!!!!

 • Willisha says:

  @Peter: ik ben de rode duivel nog niet tegengekomen, maar ben gewaarschuwd en hou ogen en oren open!
  @Cecilia: tijdens de vorige vakantie hebben ze zonder problemen met een Ford rondgereden, dus het zal deze keer helaas pech geweest zijn.
  @Natascha: Ford staat goed aangeschreven, maar deze keer dus even niet.
  @Noud: gelukkig heeft de Cmax het de rest van de week goed uitgehouden. Complimenten voor de service van Rodavente, die direct een andere auto kwam brengen. Ik zal Phill nog vragen hoe het afgelopen is met het verrekenen van alle diesel in auto I en II. Al met al heeft hij aardig wat vertankt en niet zoveel gereden hahaha…

What's this?

You are currently reading En dat is drie… at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira