´t Ken wól

June 23rd, 2008 § 4 comments

Kent iedereen de Frieze uitdrukking “´t ken nét”??? Wij hebben gemerkt dat ook op Madeira heel soms geldt: “´t ken wól”!

Vorige week maandag heeft Don via Internet een aanvraag ingediend voor het MEO light pakket: een nieuwe TV-provider van de PT, de Portugese telefoonmaatschappij. Wij hadden hier interesse in omdat het een combinatie biedt van Portugese zenders en diverse buitenlandse zenders, voor een hele aantrekkelijke prijs. Stukken goedkoper dat het huidige pakket dat wij hebben via CaboTV, en leukere zenders! Momenteel hebben ze actie “tot augustus gratis”, dus het zou ons niets verbazen als we ergens in september een reactie zouden krijgen…

Tot Don´s grote verbazing kreeg hij vanmorgen een telefoontje van de PT.
PT: Of het klopte dat hij MEO aangevraagd had?
Don: Jazeker.
PT: Of hij thuis was vandaag?
Don: Ja hoor.
PT: Mooi, dus ze konden wel langskomen?
Don: Geen probleem, hoe laat?
PT: Euh… nu???
Don: Okay, waar bent u momenteel?
PT: Euh, op de rotonde bij Arco…
Don: Goed, als u dan omhoog kijkt bent u er al…

Dus vanaf nu ga ik weer controleren wat BBC-Prime op het programma heeft staan!

Wie is dat?Maandag vorig week hebben we via het Internet een aanvraag ingediend voor de MEO TV Sateliet. Een nieuwe service dat wordt aangeboden door de Portugese Telecom (PT). De kosten zijn lager (9,90 euro per maand voor 20 TV kanalen). Grotendeels van die kanalen stelt niet veel voor … maar dat was nu al het geval met 15 kanalen via Tv Cabo voor 14 euro per maand. Nederland heeft de Euro niet gehaald maar we blijven Nederlanders (OK … ik ben dan wel een mix van twee eiland dranken). Anyway …. Meo besteld en …. ik pakte mijn Madeira aantekeningen en calculeerde dat het ongeveer een maand of twee zou duren voor dat we het binnen hadden (als het mee zat).

Maar toen gebeurde het ….

Vanochtend ….. hihihihihiahahahahahaa! (zo klint de ringtone van mijn mobiel) hihihihihiahahahahahaa!
Een Portugees telefoonnummer op de display …. mijn hersenen switch naar de Portugese modus.
Stó sim … bom dia (was 9 uur ‘s morgens)
Een mannenstem roept door mijn mobiel het volgende (vertaald naar het Nederlands):
Dag heer …. we zijn van de PT en willen het Meo pakket bij u installeren.
He? … Droom ik nog? Nee … ik had net mijn koffie gehad.
Schikt het vandaag?
Ik klik meteen op de datum rechts onder het Windows scherm ….. heb ik misschien een computer virus dat de datum terug heeft gebracht naar een maand of zo? Nee … of was ik een maand in coma?
Hoe laat? Vroeg ik met een bibberende stem …
Nou … nu! … als het kan?
Waar zijn jullie? En mijn ogen keken langzaam naar de richting van het raam …. met op de achtergrond de muziek van de master of suspense …. Alfred Hitchcock.
We staan bij de rotonde van Arco ….
Paniek!!
Snel greep ik wat kleding stukken om mij te bedekken (anders zouden ze afschrikken bij het zien van mijn Adam’s kostuum). Gelukkig keek in nog net op tijd in de spiegel en zag dat ik per abuis Wil’s kledingstukken had gepakt …. nou van dat beeld zouden de mannen van Meo een hart verzakking hebben gekregen. Snel mijn eigen kleding gezocht.
Ding dong!
De Meo-mannen! ……………….

Om een lang verhaal kort te maken …. eind goed al goed. We hebben de Meo TV pakket … en wel na precies een week!!
Het ziet er naar uit dat ik mijn Madeirense aantekeningen moet gaan herzien. Er bestaan bedrijven die op tijd en snel kunnen leveren. Zal ik toch nog mijn agenda moeten afstoffen en gaan gebruiken dit jaar nog? Toch nog een horloge gaan dragen? Zal een kwartier ook echt een kwartier worden?

We zullen het zien …. we zullen het zien.

§ 4 Responses to ´t Ken wól"

 • Heleen says:

  Dat zouden jullie toch niet willen…… je bent toch niet voor nix naar Madeira gegaan, om juist geen horloge en agenda te hebben…. toch????
  xx

 • peter says:

  En….afgezien van de lagere prijs toch een beter zenderpaklket?

 • Don says:

  @Heleen: je hebt gelijk …. voor mij is dit een ‘ongewenste’ vooruitgang. Nu zijn dit soort situaties uitzonderlijk en tegelijk amuserend … maar als het inderdaad zo doorgaat dat we West Europese punctualiteit bereiken … dan betwijfel ik ten zeerste dat ik dat als vooruitgang beschouw.

  @Peter: Het heeft 1-2 nieuwe kanalen dat we eerder niet hadden en moeite waard zijn. De rest zijn eerder zap-gevallen. Misschien dat we later besluiten om naar een wat uitgebreider pakket overgaan.

 • nãod says:

  # Don,, Dat meen je niet echt. Afspraak is afspraak. En een horloge dient er alleen maar voor om te kijken of er al een 5 in de klok zit want dan kunnen we weer een drankje inschenken zonder schuldgevoel. 5 uur voor 5 reken IK al goed!!!!

What's this?

You are currently reading ´t Ken wól at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira