Madeira notie van tijd

July 25th, 2008 § 5 comments

Terwijl ik zit te wachten op een (mogelijke) website klant in de Village Pub te Caniço (afgesproken om 14u en terwijl ik dit intype is het 14u15!) en na het nuttigen van een overheerlijke en, mijn favoriete, Chicken sandwhich op Bolo de Caco, …. profiteer ik om een klein blog te schrijven.

Het was een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven … en hetzelfde geldt ook voor Wil. De reden van deze vertraging is wel te raden door de meeste van jullie …. gewoon weinig tijd. Niet alleen te weinig tijd door ons werk … maar ook doordat we hebben besloten om minder achter de computer te zitten (buiten kantooruren). En mocht we toch achter gaan zitten dan staat er een lange rij van dingen om te doen op de computer …. te wachten op ons (e-mails lezen en vervolgens zenden, beheer van websites, doorlopen van statistieken, persoonlijke administratie enz.). Dat wachtlijst blijft lang … dus moeten we prioriteiten aan dingen gaan toegeven. Het schrijven van een blog valt ook daaronder. De bloggers onder jullie zullen dat wel begrijpen. In het begin is het allemaal leuk en aardig … en je hebt een heleboel te vertellen. En nu? Het is nog steeds leuk en aardig …. en we hebben nog steeds heel veel te vertellen …. alleen zijn er ook andere dingen erbij gekomen (zowel sociaal als zakelijk gebied) dat ons aandacht vergt. Met andere woorden …. tijd te kort.

Inmiddels is het 14u25 …. nog steeds niemand ….

Dit geeft ook een andere reden aan … dat het fenomeen tijd hier anders gaat dan in andere West Europese landen. Kreten zoals ‘op tijd’, ‘stipt’ of ‘bellen om te melden dat het later wordt’ is nogal moeilijk te vinden in de Portugese woordenboeken.

Maar even op terug komen op dingen die wij (Wil en ik) te vertellen hebben. Één daarvan is dat we komende maand gaan we verhuizen. Naar een andere dorp dat meer naar het oosten ligt vanaf waar wij nu wonen …. maar wel langs de westkust van het eiland. In mijn ogen één van de leukste dorpen van Madeira … namelijk Ponta do Sol. We gaan naar een Madeirense huis met een typisch karakter qua bouwstijl en uiterlijk. In onze ogen een leuke huis met mooie uitzicht … grote terrassen …. en rustige buurt. Dat laatste moeten we zelf uitvinden als we daar wonen. De woning en de omgeving geeft nu al een heleboel nieuwe verhalen die we jullie met jullie kunnen delen … maar dat gaan we beetje bij beetje doen. Zelf vind ik dat een stukje in een blog niet te lang moet zijn …. anders raakt men snel ‘uitgekeken’. Om toch een tip van de sluier op te lichten … één van onze buren heet …. Santo Amaro (Heilig Amaro). Puur toevalligheid. Meer over in de komende edities ….

14u43 ……… ik kijk om me heen en nog geen reden (op twee benen) gezien om te stoppen met intikken.

Dan maar even een paar foto’s plaatsen …. van wat we binnenkort dagelijks zullen zien ……….

14u55 …. merk dat ik iets sneller ben met foto’s bewerken dan schrijven.

Ik zit nog steeds in de kelder van de Village Pub …
Even een SMS sturen om te melden dat ik zit te wachten op hem. Ja … ik merk dat de mobiel in de kelder het wel doet …. en ze hebben zelfs wireless!! De vooruitgang gaat gestaagd voort hier op het eiland … wat een goed teken is … zolang het maar geen cement behelst.

Hihihahahihihaha ….. mijn mobiel gaat over!! Even opnemen …………..

…………. zo dat was dus die (mogelijke) klant. Hij meldde dat hij plotseling naar de tandarts moest gaan …. problemen met een tand …………….
Nieuwe afspraak gemaakt om volgende week maandag te ontmoeten …. alleen dit keer wordt het een thuiswedstrijd (Marina Calheta … Mad Era … lunch) …
… en nu ervoor zorgen dat hij de lunch gaat betalen.

Zo … en nu ga ik terugrijden naar Arco ….

Al met al een lekker middag gehad. Heb alsnog een (lange!) blog kunnen schrijven …. heerlijk broodje kip genuttigd …. mooie meiden gezien. Ze zijn er nog …
Ga zo naar hun toe en zeggen “U heeft een sexy …” ********** accu laptop is op!! ********

§ 5 Responses to Madeira notie van tijd"

 • Gekke Gerrit says:

  Die mogelijke klant vertelde mij al ‘s morgens om 08.00uur, dat hij naar de tandarts moest. Maar zoals je al schreef, tijd op Madeira is “niet” belangrijk, vandaar dat hij je past ‘s middags belde. Ik hoop echter dat deze klant wel op tijd is om zijn klanten op tehalen voor zijn excursies.

  Wat het betalen van de lunch betreft, hem kennende zit er voor jouw een gratis eetentje in!!

  Eet smakelijk, want gratis eten smaakt altijd beter.

 • Maja & Bruno says:

  Geweldig – we kijken er naar uit jullie te bezoeken in het nieuwe huis!
  … simple een pracht van een keuken!!

 • Nãod says:

  Toen we met Marcel een rondrit over het eiland maakten kwamen we langs het huis. Marcel zou Marcel niet zijn als we er niet binnen zouden geraken. Dus we hebben het helemaal van binnen en van buiten bekeken. Een huis met karakter en hele mooie oude details. Het uitzicht is fenomenaal en die terrassen nodigen uit tot feesten en rondhangen. Je wordt gewoon al een beetje blij als je daar op staat. Laat staan als jullie er daadwerkelijk wonen. In een woord PRACHTIG!!!

 • Willisha says:

  We zijn al druk bezig met het opschonen van kasten. Ongelofelijk wat een mens in bijna twee jaar weet te verzamelen! Bijkomend voordeel: inmiddels ben ik mijn brillenkoker met zonnebril op sterkte weer tegengekomen , evenals het bewijs dat mijn rijbewijs hier geregistreerd is! En dan te bedenken dat er in het nieuwe huis nog meer kamers en kasten te vinden zijn! Dus errug strak opbergen, alles op zijn vaste plaats hahaha…

  Komend weekend zal er weinig van voorbereidingen terechtkomen: morgen arriveren Wim&Bas, deze keer in gezelschap van een trouwe reisgenote van ze. En zondag hebben we een verjaardag te vieren! Maar daarna hebben we nog twee weekenden over, voldoende tijd om alles voor te bereiden…

 • Rob & Marja says:

  Zoeken jullie ook nieuwe buren ??? (in Ponta do Sol dan)

What's this?

You are currently reading Madeira notie van tijd at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira