Naaimachinevirus

August 10th, 2008 § 11 comments

Saskia heeft Marijke en mij helemaal aangestoken met het “zelf kleding maken”-virus! Twee weken geleden heb ik zowaar -een jaar nadat ik het materiaal gekocht heb- een fleece bodywarmer gemaakt! Helaas begaf mijn naaimachine het na 15 minuutjes werken, een kunststof-tandwiel dat voor het stoftransport moet zorgen was helemaal gaar en de tanden waren hier en daar weggevreten. Gelukkig had ik nog steeds mijn mini-naaimachientje, zodat ik de klus toch kon afmaken.

Inmiddels was ik al eens bij Saskia´s favoriete stoffenzaak geweest (voor de ingewijdenen, links van de nieuwe Casa, in de Rua Fernando Ornella). Achterin staan heel veel bakken met coupons, ideaal voor beginners zoals ik. Voor de gigantische investering van 5 euri kwam ik naar buiten met een lap zwart (broek in wording), lila satijn (topje in wording) en patchwork in zwart, rood en beige (bloes in wording). Alleen….. de naaimachine ontbrak!

Ook de naaimachine van Marijke vertoont gebreken: tijd voor nieuwe apparaten! Dus gisterochtend gingen wij op stap. Vol energie naar de Rua Fernando Ornella (de winkel die o.a. naaimachines verkoopt zit heel handig schuin tegenover de stoffenzaak). Alleen was er een heel klein miniscuul detail…. Winkel is op zaterdag gesloten… Okay, we wisten dat in het centrum de winkels alleen op zaterdagochtend open zijn, maar waarom is deze nou nét de gehele dag gesloten???? Nou ja, in het Anadia-shopping Centre zit een Singer-winkel (uit te sprelen als siensjér), dus daar naar toe. Aangezien de goedkoopste begon bij 320 euri zijn we weer snel weggelopen.

Dan maar even de lapjeswinkel in, je moet toch wat! Saskia had 2x lila, Marijke 5x in blauwtinten en ik 1x zwart (broek-lap was waarschijnlijk toch iets te klein) en zwart met een lijnenpatroon van wit en paars (lang hes in wording). Daarna door naar het garen-en bandwinkeltje: met ons drieën was het meteen vol, maar wat een enig winkeltje!

Worten (een zaak met elektrische apparatuur) zou ook naaimachines verkopen! Dus wij door naar het Dolce Vita-winkelcentrum, maar helaas pindakaas. De winkel in Caniço verkocht ze wél, maar dat waren kleintjes, dus niet interessant voor ons. Via allerlei achterafstraatjes zijn we teruggelopen richting auto. Grappig is dat de ene winkel wél open is, en de andere níet. Voelt toch vreemd aan, een bijna uitgestorven centrum op zaterdagmiddag.

Saskia gaat maandag even bij haar in de buurt kijken (daar worden ze ook verkocht) en anders gaan we later deze week terug naar de winkel waar alles begonnen is… in de Rua Fernando Ornella.

§ 11 Responses to Naaimachinevirus"

 • Don says:

  :mrgreen: prachtig … die knopendoos!
  Schat ik heb een naaimachine voor je gevonden ……. het past bij het kleur van ons huis ….

 • Willisha says:

  Jaaa, deze willen we hebben!!!!! Waar kunnen we bestellen?????

 • Rob Dekker says:

  Heb van het voorjaar de naaimachine van Renée ook kunnen repareren.
  Als je het merk (en het onderdeel) kan doorgeven, kan ik het mogelijk uit Haarlem mee nemen. Of is de rest ook niet meer .
  Komen eind september / begin oktober toch. Hoor wel,

  Groetjes, Rob

 • Willisha says:

  @Rob: dank voor je aanbod, maar ik ben bang dat diverse kunststof-onderdelen langzaam “gaar” zijn (het is een oud beestje). Daarom investeer ik liever in een nieuwe machine!

 • Sia en Ger says:

  320 euro is beslist niet duur voor een goede naaimachine. Die van mij heeft in ’69 1200 gulden gekost en ik gebruik hem nog steeds. Vanwege de vele meters wel al een nieuwe motor gekregen. In Nov. mag je van mij les nemen! Voor jaren een hobby van mij geweest.

 • Nãod says:

  Hee Wil,
  Wat ben ik blij dat ik al onderweg ben. Ik ben altijd voor zo´n curiositeit te porren. Misschien is zo´n kast wel handig in de keuken. Een los bladig recepten boek maar dan op ingredient geordend in zo´n laatje!!!!

  Overigens de spuiten voor de katten zitten er wel bij!!
  Nog 3 dagen rijden en dan op de pont.

 • Willisha says:

  @Maja: we did not have time to make the final decision, so thanks for the tip!

 • Cecilia says:

  Hallo Willisha,
  Lang niets laten horen omdat we verhuisd zijn naar HHW (Madeira zit er dus niet in dit jaar) maar omdat ik in het verleden best veel kleding zelf heb gemaakt wil ik je adviseren om niet teveel te besparen op een naaimachine. Neem een goede kwaliteit voor een gemiddelde prijs. De hele goedkope van 100 – 150 euri zijn gewoon te licht in elkaar gezet. Zo tussen de 200 en 350 euri ben je wel kwijt voor een machine waar je lang plezier van zal hebben. Als je je echt wil bekwamen is de uitgave voor een tweedehandse paspop zeer de moeite waard. Maar ja, je moet er ook wel plaats voor hebben natuurlijk.
  Ik hoop dat je hiermee een leuke hobby gevonden hebt.

  Groetjes uit HHW

 • Willisha says:

  @Cecilia: hoop dat de verhuizing goed verlopen is! Zoals je misschien al gelezen hebt, zijn de machines inmiddels aangeschaft. Ze zijn met name bedoeld voor herstelwerkzaamheden, en nu en dan een kledingstuk zelfmaken. Met name broeken zijn hier niet gemakkelijk te vinden in mijn maat, dus als ik een goed patroon gevonden heb ga ik me uitleven!

  Saskia (woont bijna permanent op Madeira) is net onderweg naar NL en komt binnenkort met de auto terug. Ze had een paspop die vanaf maat 42 gaat, te groot voor haar maar perfect voor mij! Als ie bij de rest van de bagage past neemt ze hem mee voor me!

 • Cecilia says:

  Toppie. Ben reuze benieuwd naar de ‘new Madeira trend with a Dutch touch’.

What's this?

You are currently reading Naaimachinevirus at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira