Te vroeg klaargekomen

August 13th, 2008 § 2 comments

Ontzettend vervelend als dat je gebeurt. Je gaat ervan uit dat het hier op Madeira de gewoonte is … je lang moet wachten voordat men het voor elkaar krijgt. Of zelfs helemaal niet. Uitstellen … of niks zeggen en je met een onvoldaan gevoel achterlaten. Maar een premature voltrekking? Dat had ik niet zien aankomen … laat staan Wil.

Vorig week heb ik de PT (de KPN van Portugal) gebeld. Ons toekomstig verhuizing door te geven (a.s. zaterdag). Zoals verwacht kreeg ik de call center te Portugal van de PT. Het nieuwe adres doorgegeven. Van de PT kreeg ik te horen (2x zelfs) …. ‘u wordt gebeld door de lokale techneut om een afspraak te maken voor de verhuizing’. Op de vraag hoe lang moet ik wachten dat ze me bellen … wordt beantwoordt met ‘binnen 5 dagen’ (ook 2x).

Goed … we wachten het dus af.

Vijf dagen later …. zoals verwacht … niks! En dus ga ik stap twee uitvoeren … namelijk de PT weer bellen en vragen wanneer ze mij gaan bellen. Echter … alsof de duvel ermee speelt … doet de telefoon niet meer. Geen kiestoon. Het internet doet het nog steeds. Als ik ons thuis nummer bel … dan gaat het over … alleen de handset rinkelt niet meer. Conclusie: handset (of de basis station … want is een draadloze telefoon) is stuk.

Potverdikkeme! (maar dan op z’n Portugees) …. ook dat nog! Telefoonset in een tas gegooid en op zoek naar een telefoonwinkel … in de buurt. Mijn zoektocht werd onderbroken door een jongedame van de TMN winkel … die me verwees naar de PT winkel te Funchal … alleen daar kunnen ze de telefoon kunnen repareren of vervangen. Tja …. dan maar volgende dag nogmaals proberen.

Vandaag (volgende dag dus) sta ik klaar om de auto in te stappen …. om de vaste telefoon te vervangen in de stad (Funchal) …. gaat mijn mobiel (hihihihahahaha). De techneut van de PT!! Vraagt hij mij het volgende:

PT: “Bent u thuis?”
Ik: “Waar?” (ik had al een licht rose vermoeden dat hij niet Arco bedoelde)
PT: “Ponta do Sol!”
Ik: “Nee ….”
PT: “We willen uw ADSL lijn gaan verhuizen … de telefoonlijn is al reeds verhuisd paar dagen geleden.”
Ik: “Huh??”
PT: “Ja … ze (een andere afdeling van de PT) heeft uw telefoonlijn al verhuisd naar het nieuwe adres te Ponta do Sol ….”
Ik: “Maar … ze zouden mij toch eerst bellen voor een afspraak te maken??”
PT: “Nou … daar weet ik niks van. Ik ben alleen voor het ADSL gedeelte ….”

Om een lang verhaal kort te houden ….. ik ging toen te werk … als troubleshooter …. analyseren (ze kunnen nu de boel verhuizen … vrijdag (is een feestdag) en weekend gaan ze het zeker niet doen) en met een oplossing komen (verhuis die ADSL dan nu maar … en bel de huisbaas om toegang te geven tot de woning). Als ik zou gaan klagen dat het pas volgende week moe(s)t gebeuren …. dan weet ik zeker dat het langer zou duren voordat ze dat geregeld hebben. In ergste geval gaan … als we volgende week daar wonen …. alles terug zetten naar ons oud adres. Nee …. laten we verstandig zijn en de situatie in ons voordeel zien te brengen. Dan maar een paar dagen zonder internet nu thuis (op ons oud adres).

Ik heb het nooit meegemaakt dat de PT hier iets volgens de standaard verwachtingen heeft kunnen voltrekken. Of altijd te laat. Of ze zijn je vergeten. En nu dit!! Een vroegtijdig afwerking??

Conclusie: we hebben nu geen telefoon thuis (huidig adres) maar wel op ons nieuw adres … maar we zijn nog niet verhuisd! Dan maar de rest ook verhuizen …. en geen halve maatregelen waarvan de verwarring/problemen zeker groter zal worden. Go with the PT flow!

Conclusie 2: ons thuis telefoon was dus niet stuk! Obrigado menina da loja do TMN.

Dit schrijf ik even tussendoor …. vanuit een Wifispot te Funchal.

By the way … wat dacht u toen u de titel zag? Eerlijk zeggen. Van Nãod en GG weet ik al wat ze dachten ….. maar ze mogen het zelf tevoorschijn halen brengen.

§ 2 Responses to Te vroeg klaargekomen"

 • Gekke Gerrit says:

  Ja zeg, ik moest als bewooner toch even speciaal inloggen, om telezen wat deze “opmerkelijke” titel betekende.

  Ondanks de terleurstelling van de inhoud, wens ik je veel sterkte.

  Na 5 jaar moest ik vandaag ook wer eens naar een ambtenaar. Ik heb mijn 5 jarige ervaring gebruikt en ik was snel geholpen en met een glimlach op het gezicht van de mevrouw werd ik goed en VOLLEDIG geholpen (ik hoef niet meer 10 keer terug tekomen)

  En voor de mensen die het mochten interreseren ik mag de komende 5 jaar op Madeira blijven wonen, sorry!!

 • Nãod says:

  Gerrit
  wat verrsta jij onder >VOLLLEDIG GEHOLPEN!!!!!!!
  Ik ken je een heel klein beetje (je3 laat e niet zoveel aanschouwwen) en volgens mij ben je een ¨¨handje vol¨¨ zolas we dat in Brabant zo keurig zeggen. Ik vind je erg gematigd….op het saaie af!!!!!

What's this?

You are currently reading Te vroeg klaargekomen at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira