Graag of traag…

September 3rd, 2008 § 2 comments

Afgelopen donderdag reed ik naar huis, toen ik onderweg voelde dat het sturen zwaarder ging dan normaal. Geen paniek, maar het ging niet zoals het hoorde, dus snelheid verminderd, naar de rechter baan en achter een bus blijven hangen (op beste afstand want het was zo´n oude Rodoeste diesel, en die stinken een uur in de wind). Omdat het net op een gedeelte was met veel tunnels wilde ik eigenlijk niet op de rechter baan stoppen, dus op hoop van zegen doorgereden tot de afslag Quinta Grande. Nét terwijl ik de auto stilzette voor het tijdelijke bord met 80 km, zag ik dat iets verder een zijweggetje was naar de politiepost. Nou ja, ik vond het al heel mooi dat ik zo ver gekomen was, genoeg was genoeg! De linker voorband bleek helemaal leeg te zijn, dus Assistencia gebeld (zeg maar de Wegenwacht). Ik weet hoe ik een band moet verwisselen (Menno heeft me destijds goed getraind) maar dit was pal naast de rechter rijbaan dus ik durfde het niet aan. Alleen….. Er zijn 2 diensten, en ik bleek maar 1 nummer geprogrammeerd te hebben in mijn mobiel, en ik moest net het andere nummer hebben. Maar ze zouden de melding doorgeven! Ik had ondertussen al mijn gele hesje aangedaan en de gevarendriehoek neergezet, en ben op het gras gaan zitten op een of ander betonnen vat wat daar stond. Na 20 minuten was er nog niemand gearriveerd, dus ik Don gebeld met de vraag of hij het andere nummer had (ik had 800 203040 gebeld). Terwijl hij dat aan het nazoeken was, stopte er een auto van de Assistencia. Binnen 5 minuten hadden zij de band verwisseld, waarna ik weer verder kon rijden. Kostenloos, zelfs het telefoontje was gratis!
Don ging afgelopen maandag met mijn auto naar het bandencentrum, om er twee nieuwe voorbanden op te laten zetten. Alleen bleek dat de lekke band geplakt kon worden! Ze waren allebei nog in goede staat, dus de bandenman vond het onnodig om er nieuwe banden op te zetten. En trouwens, deze maand moet mijn auto gekeurd worden en dan moesten er dezelfde type banden op zitten! Dus Don herhaalt nogmaals dat hij er daarom ook TWEE nieuwe banden op wilde hebben, maar nee hoor, plakken was voldoende. Nou ja, als de beste man niet verkopen wil dan niet! Enige tijd later en 5 euro armer verliet Don het bandencentrum weer. Inmiddels ben ik al weer 2x op en neer geweest, probleemloos. Houden zo!

Oh ja, ik had dus 800290290 moeten bellen, zij passen op de snelweg. Het is inmiddels geprogrammeerd… 😆

§ 2 Responses to Graag of traag…"

  • marcel says:

    Vanaf vorige week is het mogelijk om je auto in Prazeres te laten keuren en dat scheelt weer een ritje naar Funchal. Ze hebben daar nu een soort van mobiel station zoals ze al langer in São Vicente hebben. Het staat er maar 1 dag in de week en ik weet niet waar precies en op welke dag. Ik las ergens dat je er goed op moet letten op welke datum je auto is geregistreerd. Het is nl. zo dat wanneer de auto tussen dag 1 en dag 14 van die maand geregistreerd is, je er ook voor zorg moet dragen dat hij vóór de 15e gekeurd is. Je loopt anders risico op de 15e van de maand een bekeuring te krijgen voor het rijden zonder geldig keuringsbewijs.

  • Maja & Bruno says:

    Een bandenverkoper die niet verkopen wil? Onze bandenverkoper zou ons meteen 4 nieuwe banden, 4 nieuwe aluminumvelgen, en een bandendrukmonitorsysteem aangesmeerd hebben. Dan toch liever julle bandenverkoper?

What's this?

You are currently reading Graag of traag… at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira