Op het werk kregen we allemaal een persoonlijke uitnodiging om 1 van de 3 avonden van het Choupana Jazz Festival bij te wonen (donderdag, vrijdag of zaterdag). Aangezien alle namen van de deelnemers mij absolut niets zeiden, mede doordat ik niet thuis ben in de jazz-wereld, deed het mij allemaal weinig. Maar Dalila was erg enthousiast over het optreden op zaterdagavond, van Maria João… Dus wij daar beiden naar toe!

Ik stelde voor om op tijd te arriveren, om verschillende redenen. De weg naar Choupana is errug steil en smal (ik heb daar al eens met twee wielen in de levada gehangen, waarna 4 mannen de auto er weer uit moesten tillen), dus ik wilde voldoende tijd hebben om er met mijn autootje rustig naar toe te klimmen. Ik wilde zó parkeren dat we ook weer gemakkelijk weg konden rijden, en ik wilde het liefst een zitplaats hebben omdat ik weet dat mijn rug begint op te spelen als ik lang moet staan. Dus om 20h50 arriveerden we, werden naar rechts doorgeleid (nog hogerder), en eindigden bij de parkeergarage van het nieuwe voetbalstadion van Nacional. Parkeren was dus in ieder geval geen probleem, en voor het vervoer naar beneden naar het hotel konden we kiezen: Smarts of minibus. Omdat we anders apart vervoerd zouden worden, hebben we besloten voor de minibus. Jawel, van een concurrent, maar ach een kniesoor die daar op let. Terwijl de chauffeur ons naar beneden reed was de stroom auto´s omhoog al behoorlijk intensiever geworden, blij dat ik er niet tussen zat – en diverse keren hellingproef moeten doen!

Eenmaal bij het hotel aangekomen werden we richting zwembad-terras geleid. Pal voor het podium waren klapstoeltjes opgesteld, maar rechts van het podium stonden heerlijke tuinbanken en stoelen, met kussens zó ongelofelijk dik, voorzien van tafeltjes (met asbak, voor Dalila!) en terrasverwarmingen. Dus daar lekker neergeploft, en Dalila heeft slechts een paar keer diverse malen moeten beamen dat het goed was dat we vroeg waren :mrgreen: …
Om 22h05 begon het concert, slechts 35 minuten te laat! In de tussentijd hebben wij genoten van een drankje en de parade die aan ons voorbijtrok. Observeren van mensen is en blijft 1 van de leukste dingen van het terrasgebeuren, en hier waren heel uiteenlopende figuren te zien. Van bohemien tot uiterst elegant, en alles wat er tussen zat: er waren zelfs mensen apart voor uit Oostenrijk overgekomen! Daarnaast is het nooit verkeerd om op een mooie avond buiten te zijn en langzaam de avond te zien vallen.

Het optreden zelf was heel apart, maar wel leuk! Maria João kan ongelofelijk veel met haar stem doen, en ze bracht een repertoire van Amerikaanse, Braziliaanse en Afrikaanse nummers. Oh ja, en 1 Portugees nummer van Beatrice (heb ik me laten vertellen). Stel je een combinatie voor van Björk en een kinderlijk klinkende Noraj Jones, dan kom je een heel eind in de buurt. Mooi vond ik de nummers waarop ze geluiden mee met de muziek maakte, maar na 4 had ik dat wel voldoende gehoord voor 1 avond (cultuurbarbaar hahaha).

Voor de terugweg hebben we gekozen om ons met de Smartjes te laten vervoeren. Mijn chauffeur begon een gezellig babbeltje, wat ik allemaal keurig in het Portugees kon beantwoorden. Hij woonde in Calheta, of beter gezegd Prazeres. Hij complimenteerde me met mijn Portugees, en vertelde dat veel van zijn buitenlandse klanten amper een woord Portugees spreken. Plotseling viel het muntje bij mij (misschien is het al bij Renee gevallen???)… ik zat bij de Smart-dealer himself in de auto! Dus Renee: ook jij kreeg een compliment voor de Portugees, en hierbij de hartelijke groeten! Een grappig einde van een hele leuke avond!

Categories: AutoGrappigMadeira

2 Comments

Lilian · September 10, 2008 at 22:28

Ik zat op de klapstoeltjes en kon heel haar mimiek zien, ik moest mijn uiterste best doen om niet teveel naar haar te kijken want dan was het lachen.
Ik hou wel van jazz maar iets meer bluesachtig.
Al met al een lekker avondje uit!!!

Goh en zaterdag weer uit!!!!

Renee · September 13, 2008 at 21:37

Dankjewel voor de groeten en het compliment, ik heb Jorge trouwens zelf ook al gesproken dus de groeten terug hoeft niet meer “-). Wel apart zeg, “taxivervoer” per Smart!

Comments are closed.