Ook op Madeira is afgelopen weekend de wintertijd weer ingegaan, en het lijkt wel of ik er ieder jaar meer last van heb. Vier weken geleden heb ik ook een uur tijdsverschil meegemaakt tijdens mijn weekje NL: dat leverde geen “jetlag” gevoel op maar dit uurtje verschil wel degelijk!

Misschien is het psychologisch, omdat we er maandagochtend pas aan dachten om de klokken bij te stellen? Gisteren vond mijn lichaam dat het wel tijd was om naar huis te gaan, en toen moest ik nog een uur pfffff….. Gisteravond lag ik dan ook om 22h15 op bed, vroeg voor mijn doen! Heerlijk geslapen en vandaag viel het allemaal gelukkig al weer mee.

Wel merk ik het verschil heel erg als ik naar huis rijd. Nadat ik me de stad uitgeworsteld heb (vandaag deed ik daar alleen al 15 minuten over) kom ik op de oprit naar de snelweg. Ik neem meestal de afslag naar het ziekenhuis, en op het stuk tussen de snelweg en de rotonde wordt een nieuwe tunnel gebouwd die de snelweg en de haven zal gaan verbinden. De werkzaamheden schieten al flink op, maar de nieuwe middenberm is nog niet klaar… Oftewel de lantaarnpalen staan er nog niet! Tot vorige week is me dat niet eens opgevallen, maar nu merk ik wel degelijk dat ze er niet zijn omdat het al flink schemert. Maar de lichtjes op de berghelling tegen Cabo Girão en de prachtige zonsondergangen maken dit weel helemaal goed… :mrgreen:

Al twee dagen achterelkaar heb ik weer bij mezelf gedacht: “Wat woon ik toch op een mooi stukje werelnd”!

Categories: AutoHet weerMadeira