Na een zeer leuke maar choatische week (veel buiten de deur gegeten, hetzij voor het werk hetzij privé) was vandaag echt een dag die in en om het huis besteed is. Gisteren al diverse wassen weggedraaid, vandaag geprofiteerd van de zon/wind combinatie waarbij de hoeslakens en dekbedhoezen nét niet van de waslijn afwaaiden maar wel snel droog waren) en in huis diverse klussen gedaan.

Boven stond een oude kledingkast, die geluid maakte… Geen gekraak hoor, meer een geknak… Houtwormen maken behoorlijk veel lawaai, en dat vonden wij in een huis met houten vloeren geen lekker idee. Aangezien het kreng niet gemakkelijk door het smalle trappengat zou gaan, heeft Don de kast helemaal uitelkaar gehaald. Nu staat ie in delen in de schuur (de kast dus) en zal hopelijk geen verdere schade meer aanrichten. Hierdoor konden wij onze kastenkamer iets anders indelen, waardoor alles ruimer oogt.

Maar om de onttakelde kast in de schuur te krijgen, moest deze eerst opgeruimd worden. Hoe meer ruimte men heeft hoe meer troep men bewaard, dus hoog tijd om dit eens kritisch te bekijken. Het grappige is dat we eigenlijk weinig weggedaan hebben, maar wel goed herverdeeld. Ook hier hebben we met wat logica veel meer ruimte gecreëerd.

Eén van de stellingkasten is van de schuur naar de eetkamer (ook wel bekend als hobbykamer Wil) verhuisd. Alle naaibenodigdheden staan nu netjes geordend, en het stapeltje “nog te bewerken” lapjes is redelijk dun geworden dus kan wel weer aangevuld worden :lol: …

Wat er vandaag nog wel gaat gebeuren is de was opruimen (volgende fase in het nooit eindigende proces) en de afwas doen. Dan zijn we weer helemaal klaar voor een nieuwe werkweek!

Categories: GrappigWonen