We worden steeds meer een watje, na 4 jaar op Madeira vinden we het steeds sneller “koud”. Maar zeg nu zelf, opstaan in een huis met slechts 16 graden en een luchtvochtigheid van rond de 50%, en alleen een klein verwarmingselementje dat warme lucht de kamer in moet blazen is niet echt aangenaam. Isabel heeft dan ook moeten afzien de eerste paar dagen, maar sinds gisteren hebben we een perfecte oplossing: een gaskachel!

Diverse mensen in onze omgeving hebben er 1 of meer staan, en bij toeval kwam dit onderwerp ter sprake met één van Don´s “klanten”. We konden van hem wel 1 lenen om te zien of het beviel… Dus gisteren heeft Don de kachel opgehaald plus een mooie lichtgewicht gasfles bij de Galp. Voorlopig zitten we heerlijk warm, 20 graden voelt stukken aangenamer! Proef is geslaagd hahaha…

Verder heb ik vorige week iets aangeschaft waar ik zelf eigenlijk nog steeds een beetje beduusd van ben… Toen ik de 1e keer op Madeira kwam en het in de winkels zag vond ik het echt belachelijk! Maar ja, wij kwamen toen van 5 graden in 20 graden warmte terecht, en wie heeft er dan behoefte aan een … winterjas! Nu ik inmiddels 4 winters verder ben besef ik dat dit toch echt wel handig kan zijn, dus niet lang nagedacht (moet je nooit doen in de uitverkoop) en helemaal compleet met pool-bontrand ben ik nu tegen alle regen en storm beschermd!

De Kerstdagen zijn nat maar gezellig voorbijgegaan. Heerlijk gegeten op diverse locaties, de Kerstman wist ons ook aan de noordkant van Madeira te vinden en was zwaarbeladen met kadoos! Zelfs diverse gedichten er nog bij, waar vind je dat tegenwoordig?

Isabel geniet volop, en is lekker in huis aan het rommelen. Ze heeft me inmiddels al diverse recepten geleerd, ik ga ze binnenkort op slachtoffers uitproberen :mrgreen: …


5 Comments

Don · December 31, 2008 at 10:07

Een teken dat we geestelijk en lichamelijk ‘ingeburgerd’ zijn.

Ik vind het jammer dat het weer afgelopen dagen zo ‘nat’ was. Vooral jammer voor mijn moeder …. echter zoals Wil schreef … ze geniet volop. Tja … hoe zou je het vinden als je je geboortedorp jaren geleden hebt verlaten om elders te gaan leven …. en jaren later besluit je zoon dat de plek waar je bent geboren datgene wordt waar hij de rest van zijn leven wil zijn.

Ik hoop voor vanavond (jaarwisseling) dat het droog en wind-rustig blijft …. alhoewel we niet van plan zijn om het vuurwerk in Funchal te gaan kijken. Nee …. wij gaan dit jaar niet kijken. Ook daarin zijn we ‘veranderd’. Ergens lekker eten en daarna … naar huis.

Gekke Gerrit · December 31, 2008 at 10:44

Don

Wat vindt Isabel van de “speciale” slaapkamer?

Namens Guida, Bart en Annika wens ik jullie een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Geniet van de laatste paar uren van 2008.

GG

Wim & Bas · December 31, 2008 at 16:28

Ja, zijn wij ook benieuwd naar…we hebben de slaapkamer gezien, zo heerlijk fout dat het prachtig is ! Heel fijn dat de moeder van Don er zo van kan genieten om weer in haar geboortedorp te zijn.En kou…nou, wij zitten in NL met -7,5 graden, elke keer met auto weg moet je krabben, en nu ook nog pottiedichte mist, kans op gladheid en ijzel…En ook bij ons helaas maar 16 graden in huis ( CV van hele flat uitgevallen..).Dus…geniet van het “warme ” madeira, en van je lekkere kachel en winterjas. Hele goede jaarwissel en geweldig 2009… Dat we elkaar maar weer diverse keren mogen zien…en gelukkig gaat dat al snel weer gebeuren !!

Rob & Marja Dekker · January 2, 2009 at 13:13

http://www.vk.tv/reportages/article1114569.ece/IJs_dik_genoeg%2C_of_net_iets_te_dun

Veel geluk in het nieuwe jaar door Rob en marja.

Willisha · January 6, 2009 at 21:47

@Gekke Gerrit: Isabel heeft inderdaad gekozen voor de “speciale” logeerkamer, en volgens haar zeggen lag het bed beter dan haar eigen matras thuis (we hadden er een dekmatrasje op gelegd). Verder een 2-persoons dekbed en een dubbele fleece-deken, en ze heeft geslapen als een prinses!
@Wim&Bas: we hopen dat jullie verwarmingsproblemen snel opgelost zijn, anders wordt het serieus afzien. Het hotel heeft kamers vrij hoor… :lol:
@Rob&Marja: brrrr, als ik die beelden zie krijg ik het al koud (ben nooit een grote schaatser geweest, dat merken jullie wel!).

Comments are closed.