Goedkoop… of toch niet???

April 7th, 2009 § 5 comments

Stel je bent in Nederland… Je loopt bij een supermarkt die op de kleintjes let, en ziet hele leuke aanbiedingen… Neem nou echt fries roggebrood voor slechts 39 eurocenten (met bonuskorting)! Voor de duitse variant betaal je toch zo´n 2,29 euro op Madeira, dus je besluit om 3 pakjes in je winkelwagentje te leggen (samen 1,5 kg, maar daar sta je even niet bij stil). Daarbij nog wat pakjes met lasagna verde-bladen en bijpassende saus, 2 kilo drop (eerlijk gekregen, niet zelf gekocht!), wat potjes dagcrème van een bekende Duitse supermarkt, handig verpakt in de blikken theedoos die weer niet duur was bij een zaak die veel actie heeft….

Dan breekt het moment aan dat je gaat inpakken. Eerst het nieuwe uniform, dat moet in ieder geval mee. Dan wat plantjes, rechtstreeks uit de tuin van je ouders, er is tenslotte nog voldoende ruimte op al die terrassen om op te leuken, en de kleding die je meehad uit Madeira. Ook kwam je nog een heerlijk warm vest tegen bij je ouders, haast weer nieuw omdat je het 4 jaar lang niet aangehad hebt. Bij de proefweging blijkt dat je toch écht wel enigszins een beetje boven het toegestane gewicht uitkomt, en dat terwijl je al 20 kg extra mee mag nemen (40 kg extra was ook geen probleem geweest…)

Na veel herpakken blijkt het toch absoluut niet allemaal mee te kunnen. Dus er moeten keuzes gemaakt worden! Er blijft een tas vol spullen achter, die nagezonden zullen worden… Kosten hiervoor: 40 euro.

Was dat roggebrood nou goedkoop of toch niet zo???? 😆

§ 5 Responses to Goedkoop… of toch niet???"

 • CasaSpider says:

  Een tip voor de volgende keer: Neem ook 24 flessen Spa Blauw mee, dat scheelt minstens 5 eurocent per fles met Madeira… 🙂

 • Wim & Bas says:

  Nog een tip: er zijn mensen die regelmatig naar Madeira komen ( je weet wel wie…) die zonder blikken of blozen kilo’s extra meenemen voor jou ( ook roggebrood)… waar ze (tot nu toe) nog nooit extra voor hebben hoeven te betalen.Dus als het weer zo ver is…kom maar op met de booschappen, en desnoods halen we de extra zaken bij je ouders op… Dan is het wel goedkoop shoppen !!

 • Willisha says:

  @CasaSpider: via vrienden (die met de boot gekomen zijn) heb ik inderdaad 6 flessen frisdrank meegestuurd… Een merk dat hier écht niet verkrijgbaar is en ik weet zeker dat een andere vriendin het érg op prijs zal stellen!
  @Wim&Bas: het reeds gekochte roggebrood wat helaas niet houdbaar tot juni, maar ik hou het absoluut in gedachten… :mrgreen:

 • Goedkope koopjes worden gauw duurkoopjes als het transport wordt inbegrepen. Het begrip: “koop alleen lokale produkten” is gezond om de lange transporten te vermijden. Dat gaat natuurlijk niet met bananen, koffie en andere tropise produkten. Maar als je eventjes zoekt bij de Sã hier vind je soms zwart duits roggebrood of (mijn favoriet) zweeds knäckebröd (ook een roggeprodukt). Nee, ik accepteer dat hier dingen zijn die in het noorden niet te koop zijn en omgekeerd.

 • Natascha says:

  Toen ik nog op Schiphol werkte, kwam ik dit soort situaties regelmatig aan mijn checkin-balie tegen. Het hoogtepunt (of zullen we zeggen dieptepunt?) was toch wel dat stel dat een weekje op vakantie naar Gran Canaria ging en zoveel aardappels en blikken enzo had meegenomen dat ze 470 euro moesten bijbetalen. Het wilde er echt niet bij ze in dat ze het beter weer met de wegbrengers mee naar huis konden geven en ter plaatse lekker uit eten konden gaan voor dat geld. Ze hebben het dus betaald en meegenomen…. Kijk, wij komen ook terug uit Nederland met zoute drop, stroopwafels, Cruesli en satésaus, maar dat is net als bij jou wat anders omdat je dat in je nieuwe land niet kan kopen.

What's this?

You are currently reading Goedkoop… of toch niet??? at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira