Nieuwe baan

April 11th, 2009 § 8 comments

De meeste lezers zullen het inmiddels wel weten, maar inmiddels ben ik van baan veranderd. Sinds kort ben ik in dienst van TUI Nederland, als hostess voor Holland International en Arke.

Na een week meelopen met mijn voorgangster en training in NL, ben ik vanaf 6 april zelfstandig aan de slag. Op 5 april ben ik thuisgekomen met de eerste vlucht van ArkeFly naar Madeira. Het toestel is feestelijk onthaald: de brandweer heeft een eresaluut (oftewel doop) gehouden, en de gasten werden verwelkomd met een orchidee en flesje Madeira wijn!

Maandag de 6e was het tijd voor mijn voorgangster om terug te keren, en vanaf dat moment ben ik dus alleen op pad geweest. De gasten verwelkomen op de luchthaven, welkomstinformatie geven in de hotels, hotelbezoeken doen, alles voor de nieuwe gasten voorbereiden en de vertrekkende gasten uitzwaaien. Het werk op zich is vertrouwd, de bestemming is vertrouwd, alleen de administratieve procedures zijn nieuw. Dankzij de goede training die ik in NL gehad heb is mijn ondergrond versterkt, en wat ik zeer waardevol vond was het contact met de mede-vakgenoten (van hun praktijkervaringen heb ik ook veel geleerd). Leuke kamergenote, we hebben op 1 april een identieke koffer gekocht (geen grapje), helaas gaan ze een andere bestemming opzoeken hahaha… 

Het hoogseizoen op Madeira is inmiddels aardig op gang gekomen (over 2 weken is het Bloemenfeest en dan staat het hele eiland eigenlijk op zijn kop), dus ik heb het lekker druk. Wat ik fantastisch vind is dat ik direct zie voor wie ik het werk doe (in mijn vorige baan was ik echt back-office aan het werk en zolang ik niets hoorde had ik mijn werk goed gedaan). Maar het menselijke contact wat ik nu volop heb, geeft erg veel voldoening!

§ 8 Responses to Nieuwe baan"

 • Wim & Bas says:

  Leuk om te lezen dat je er nu al zo van geniet. We weten zeker dat je het prima zal doen, ondanks dat je er echt wel eens “zeikerts” bij zult hebben, je weet wel, van die beroepsklagers die alleen maar op reis gaan om daarna te proberen het geld weer terug te krijgen “omdat het zo slecht was..” ,las er laatst iets over. Maar 99% van de mensen zal gewoon komen om te genieten, en onder jou leiding zal dat zeker gaan lukken. Leuk dat je onthaal als hostess zo leuk was op Madeira, was wel eerste vlucht van Arkefly, maar we kunnen ook wel stellen dat het onthaal voor jou is geweest !

 • Cecilia says:

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan Willisha. Je zult vast en zeker met verve invulling geven aan deze ‘dienende’ job.
  Succes,
  groeten uit een zonni Heerhugowaard.
  Cecilia

 • Namens het hele Nautipos Team heten wij je welkom op Madeira, en mocht je in de buurt van calheta zijn dan nodigen wij je uit om een bakkie te komen doen in onze bar / restaurant.

  Groetjes

  Twan en Jeffrey

 • Christiaan Vos says:

  Leuk Will ! Verandering is nuttig en geeft een breder perspectief op het leven. Ik was meer “vastgeroest” in hetzelfde bedrijf. Heb ik nooit spijt van gehad omdat het nooit eentonig werd met steeds nieuwe soorten technieken en producten. Maar ik begrijp dat je iets anders wide. Dapper! in deze crisistijd.

 • peter says:

  De Nautiposjes weten kennelijk niet wie je bent. En al helemaal niet dat je al jaren op het eiland woont!
  ik zou er inderdaad maar ‘ns een bakkie gaan doen om ze uit de droom te helpen. 😉
  Als je er dan toch bent, ga dan voor de aardigheid eerst maar ff door naar Fajã da Ovelha. We schijven niks, we zeggen zo min mogelijk want je mag de goden niet verzoeken maar………

  tot gauw
  Peter

 • Natascha says:

  Valt Kras ook onder TUI tegenwoordig? Mijn ouders gaan over 2 weken naar Madeira, voor het eerst weer eens na 20 jaar. We zijn allemaal heel benieuwd. Vorige keer was ik er bij, en was het er nog 1 doffe armoede, compleet met heel veel sloppenwijken, maar wel een waarzinnig mooi eiland! Die gierende armoede is mij echter het meest bijgebleven, al helemaal omdat het de enige vakantie was waarin we ooit bestolen zijn, en de dieven zelfs ons vuile ondergoed hadden meenomen. Zou wel grappig zijn als jij degene blijkt te zijn die mijn ouders staat op te wachten bij aankomst van de HV-machine in Funchal….

 • Willisha says:

  @Allemaal: bedankt voor de goede wensen…
  @Wim&Bas: gelukkig komt dit type gast niet vaak voor op Madeira!
  @Nautipos: zodra ik tijd heb kom ik weer een frikandelletje eten 🙂
  @Christiaan: belangrijk is dat je bezig blijft met nieuwe dingen. Bij mijn laatste werkgever in Nederland ben ik begonnen als receptioniste, daarna doorgegroeid tot managementassistente en geëindigd als applicatiebeheerder.
  @Peter: na het eten van dan frikandelletje rij ik door naar Fajã, want de verhalen maken me errug nieuwsgierig!!!
  @Natasha: gelukkig is de armoede en criminaliteit op Madeira in de tussentijd van plaats verwisseld. Natuurlijk komt er nog armoede voor, met name op het platteland, maar niet meer te vergelijken met 20 jaar geleden. Verder is Madeira een veilige bestemming, zó veilig zelfs dat ik helemaal moet ontwennen als ik me buiten het eiland begeef. Ik weet zeker dat je ouders zullen genieten!

 • Marisol says:

  Leuk, Wil!
  Van harte en heel veel plezier met deze nieuwe baan!

What's this?

You are currently reading Nieuwe baan at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira