Ik lees hier en daar berichten dat de veerboot binnenkort twee keer in de week zal varen tussen Funchal en Portimão. Alleen ontbreekt de schriftelijke toestemming van APRAM (Haven Administratie van Madeira).

Tja … we weten hoe het gaat hier als het om het verkrijgen van toestemmingen gaat … kan even duren … maar de bedoeling is dat de verdubbeling zal plaats vinden gedurende de maanden juli tot september.

Er wordt ook besproken over de mogelijkheid dat eiland bewoners subsidie krijgen om te reizen met de veerboot … naar het vaste land (Portugal). Bewoners van de Canarische eilanden hebben al reeds die mogelijkheid. Nu eens kijken of de autoriteiten van Madeira het voor elkaar zullen krijgen met de Portugese staat.

Ik heb de Naviera Armas site gecheckt (1-5-2009) en is me geen verdubbeling opgevallen in hun reisschema. Mocht iemand een verandering merken …. laat het ons weten.

Update 6 mei 2009:
APRAM zegt het volgende “… maar we hebben Naviera Armas toestemming gegeven voor een 2e wekelijkse verbinding … we begrijpen niet waarom ze niet ermee zijn gestart ..” (bron Diario de Noticias). Volgens mij zijn de heren bezig met een spel genaamd Zwartepiet.