Ik lees hier en daar berichten dat de veerboot binnenkort twee keer in de week zal varen tussen Funchal en Portimão. Alleen ontbreekt de schriftelijke toestemming van APRAM (Haven Administratie van Madeira).

Tja … we weten hoe het gaat hier als het om het verkrijgen van toestemmingen gaat … kan even duren … maar de bedoeling is dat de verdubbeling zal plaats vinden gedurende de maanden juli tot september.

Er wordt ook besproken over de mogelijkheid dat eiland bewoners subsidie krijgen om te reizen met de veerboot … naar het vaste land (Portugal). Bewoners van de Canarische eilanden hebben al reeds die mogelijkheid. Nu eens kijken of de autoriteiten van Madeira het voor elkaar zullen krijgen met de Portugese staat.

Ik heb de Naviera Armas site gecheckt (1-5-2009) en is me geen verdubbeling opgevallen in hun reisschema. Mocht iemand een verandering merken …. laat het ons weten.

Update 6 mei 2009:
APRAM zegt het volgende “… maar we hebben Naviera Armas toestemming gegeven voor een 2e wekelijkse verbinding … we begrijpen niet waarom ze niet ermee zijn gestart ..” (bron Diario de Noticias). Volgens mij zijn de heren bezig met een spel genaamd Zwartepiet.


2 Comments

nãod · May 2, 2009 at 09:23

dat zal vast wel doorgaan.Als je ziet hoeveel containers op die boot worden geladen dan is het een erg belangrijke aanvoerlijn geworden voor Madeira en de canarische eilenden. Ik denk dat 1 dek van de boot telkens volstaat met containers. De verladingstijd duurt ook veel langer dan in het begin. De boot vertrekt eigenlijk altijd met vetraging vanuit Portimão vanwege het feit dat de lege containers er daar uit moeten en alle volle weer terug. Daar hebben ze volgens het schema ruim 3 uur de tijd voor.
Ik heb ook ergens gelezen dat Nav. Armas een nieuw schip aan het bouwen is voor deze lijn met een veel grotere capaciteit. We zullen wel zien. Maar de pont is een super manier van reizen en je kan nog lekker veel rommel meenemen ook!!!

peter · May 4, 2009 at 14:10

Je kijkt natuurlijk op hun website, Don.
Nou,, ik denk dat je je maar eens bij de dames en heren Armas moet gaan melden, want die site is een regelrechte ramp. Gebruiikersonvriendelijk, een complete zoekplaat en meestal niet up-to-date. Daarom zullen de eerste afvaarten midden in de week waarschijnlijk allang achter de rug zijn voordat er iets van op de site is terug te vinden…

Comments are closed.