Law of Attraction (LOA)

May 9th, 2009 § 7 comments

Ik ga de komende tijd meer hierover in verdiepen … The Law Of Attraction, kortweg LOA, in het Nederlands de wet van aantrekken (en afstoten).

Ik kom er wel later op terug wat het inhoudt …. maar ik vroeg me af of er tussen de bezoekers van Bananeneiland er mensen zijn die de LOA al kennen en/of uitoefent?

§ 7 Responses to Law of Attraction (LOA)"

 • Wim & Bas says:

  Ik heb het opgezocht:
  Door je gedachten en gevoelens bewust te kiezen (denken aan wat je wel wilt, niet aan wat je niet wilt) kun je ‘The Law Of Attraction’ gebruiken om het leven van je dromen te creëren.
  Hoe je ook te werk gaat met ‘The Law Of Attraction’, jezelf goed voelen is altijd de basis. Want zolang je je goed voelt doe je dingen die je wilt. En zolang je dat doet zul je meer mensen, gebeurtenissen en omstandigheden aantrekken die je goed doen voelen. Verleg dus je focus naar wat je WEL wilt, en denk niet aan hetgeen je NIET wilt. Verban het uit je leven en je gedachten. Begin met dankbaarheid. Wees dankbaar voor de dingen die je al hebt waar je tevreden over bent. Dit zorgt ervoor dat je op de juiste gevoelsplek komt van de dingen die je wel wilt.
  Goed idee Don,zeker als je je rijbewijs moet verlengen…..

 • Wim & Bas says:

  Verzond wat te vroeg de eerste reactie. Ja, ik pas het al toe, ben nu de laatste tijd gewoon dingen aan het doen die we zelf leuk vinden, zonder er bij na te denken wat anderen er van vinden. Wij vinden reizen erg leuk, liefst zo goedkoop mogelijk, en dat lukt aardig. Zo komt het dat we de komende 2 maanden maar liefst 3 x op reis gaan. Heel goedkoop, maar je moet eens horen wat anderen er van zeggen ( waar doen ze het van, hoe komt het dat ze zo veel vrij hebben etc etc..) en vroeger zouden we het niet gedaan hebben om die reden…. Nu dus wel, het is ONS leven en alle centjes eerlijk zelf verdient. En nu genieten is o zo belangrijk, zeker als ik zie dat wij in de familie 3 ongeneeselijk zieken hebben, je weet nooit wat het leven brengt en daarom nu doen wat je kan doen, en niet uitstellen. Dus de focus ligt nu echt op dingen die wij willen doen ( reizen) en niet meer op wat anderen er van zouden denken…Ze denken maar. En we genieten ! We kijken ook zeer uit naar ons alweer 5e tripje naar Madeira over 4 weken, nu het vuurwerk en straat festival zien, en wie weet vlak voor de kerst weer naar Madeira de enorm mooie kerstsfeer opsnuiven….En jullie weer zien, want dat is ook altijd weer super gezellig !! Wat anderen er ook van mogen denken, kan het doen we het !!

 • Ditty says:

  Wim en Bas: groot gelijk!
  Ditty

 • nãod says:

  ik moet op Wim en Bas toch een reactie plaatsen want ik moet heel eerlijk zijn. The Law of Attraction is helemaal niet nieuw voor mij. Als je een zonnetje van jezelf bent dan worden anderen dat met grote zekerheid ook in je omgeving. Het is dus wel zo dat wat je uitstraalt dat je dat ook terugkrijgt. En je kan nog zo zonnig zijn. en al je gelukkigste gevoelnes uitstralen…. er moet wel een ontvanger zijn die daar dan ook echt ontvankelijk voor is.

  Ff terug naar de basis: ik ben een ras-optimist. Maar nu zit ik toch behoorlijk in de shit en dan blijkt dat er van alle vreugde die ik heb uitgezonden gedurende mijn hele leven, waarin ik ook heel goed wist wat ik wél wilde en wat ik niet wilde , rekening houdend met alle anderen, … er maar verrekte weinig terug komt waarin ik in het algemeen heb geinvesteerd. Dus de law of attraction heeft een keerzijde…misschien wel the law of ´´ je zoekt het zelf maar uit´´ of the law of disgust. Ik ben het afgelopen jaar toch echt wat wranger geworden en dat is voor mij een echte ondergang want ik wil liever niet zo zijn. Maar…omstandigheden maken óók de mens van nu.

 • Don says:

  @Nãod: Ik denk dat de laatste maanden je inderdaad in de keerzijde van dat wet terecht bent gekomen … namelijk de wet van afstoten.

  Doordat je geneigd bent om alles persoonlijk op te vatten, zal je de meeste rand gebeuren zien als een persoonlijke aanval … en je gaat denken dat de hele wereld tegen je is.

  Echter als je de problemen gaat zien als situaties / uitdagingen waarvan je de kans krijgt om die te overwinnen, zal je automatisch oplossingsgericht gaan denken …. en minder aandacht leggen op (de door jezelf of anderen) opgeworpen barrières.

  Ik moet dus binnenkort mijn rijbewijs laten vernieuwen. Ik zit nu te denken aan de diverse manieren hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Het kan snel gaan … maar misschien zal het lang duren. Zal één, twee of zes keer naar de DGV moeten gaan. Ben al voorbereid met geduld. Mijn doel is om een nieuwe rijbewijs te krijgen …. en niet dat het snel moet gaan. Gaat het snel … dan is het meegenomen. Zo niet … zal mijn doel toch uiteindelijk bereiken.

 • Ditty says:

  Ik heb ook ervaren dat, hoe je ook je best doet in het leven (met ongetwijfeld ook de nodige fouten, we zijn allemaal mens), er tòch dingen op je padje komen die vreselijk pijn doen. Dan krijg je steeds meer en meer de houding van ‘bekijk het maar, ik blijf dicht bij mezelf, laat iedereen maar denken…..’. Don heeft, denk ik, gelijk: misschien moeten we leren dat het leven het niet altijd op ons persoonlijk gemunt heeft. Dat we, ondanks alles, toch zo positief mogelijk in het leven moeten blijven staan. En, zoals Wim en Bas aangeven: zoveel mogelijk genieten. Dank heren, voor deze uitwisseling van gedachten.

 • Willisha says:

  @Wim&Bas: volgend jaar moet de 2e reis toch net iets eerder in het jaar plaatsvinden, zodat mijn verjaardag er in valt… Bijvoorbeeld laatste week november / eerste week december??? Niet dat er dan iets bijzonders te vieren is hoor… :mrgreen:
  @allemaal: het belangrijkste is – naar mijn idee – dat je uitvogelt wat voor jezelf belangrijk is, en dat probeert te bereiken. Uiteraard niet ten koste van alles in je omgeving, maar neem nou bijvoorbeeld ons vertrek naar Madeira… Wij wilden dat heel graag proberen en hebben het dus ook gedaan. Volkomen tot onze tevredenheid, we voelen hier ons prima. Als wij het vertelden aan mensen kregen we vaak 2 soorten reacties: “Sjonge, wat een stap” of “Ja, wij wilden dat ook wel doen maar ……”. En die “maar” had vaak te maken met mensen in de omgeving: ouders, kinderen enz. Wij zijn blij dat we voor ons zelf gekozen hebben! En hoe ouder ik word hoe gemakkelijker ik het vind om voor mezelf te kiezen.

What's this?

You are currently reading Law of Attraction (LOA) at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira