The Seven Year Itch

May 14th, 2009 § 1 comment

The Seven Year Itch (zeven jaar jeuk) is een ‘magische’ grens dat men beweert dat de sleur begint op te treden in een relatie. Men zegt ook dat na precies 7 jaar relatie het verstandig is om een evaluatie te doen (tussen de partners onderling).

Vanavond of morgen wil ik aan Wil voorstellen om een evaluatie …. want vandaag is ons 4de trouw jubileum (maar de relatie is 7 jaar).

Ik kan alvast zeggen dat afgelopen 7 jaar …. het heerlijke jaren waren. Ik zou het zo overnieuw willen doen. Dezelfde beslissingen nemen … met dezelfde personen. Geen spijt. Geen gevoel van verplichting. Veel geleerd. Veel van genoten.

Ik geef toe dat het nu anders is dan 7 jaar geleden. Op zich is er een sleur opgetreden. Ik besef dat en ik denk dat Wil dat ook beseft. We praten er over. Oplossing(en)? Ja en nee. We hebben ideeĆ«n … probleem is de uitvoering ervan. We investeren onze tijd in andere zaken … waar we ook van genieten. Vrienden, familie, werk en ook onszelf.

Ik geloof erin dat we een goed evaluatie gesprek zullen hebben. Misschien wel eentje dat kort en krachtig zal zijn …. “En? Wat vond je ervan?” … “Goed” … “Geen spijt?” …. “Neen” …. “Zullen we verder gaan?” …. “Als het aan mij ligt … jawel” … “OK” …. “By the way …. Ik hou van je”

§ One Response to The Seven Year Itch

What's this?

You are currently reading The Seven Year Itch at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira