Nederlanders in het buitenland (dus ook Madeira)…. hou rekening met het volgende ….

Het opnemen van vingerafdrukken in paspoorten wordt verplicht per 28 juni aanstaande. In eerste instantie overigens alleen voor diplomaten, in september wordt de regel verplicht voor burgers. Talloze Nederlanders in het buitenland worden hierdoor getroffen, maar ze lijken een vergeten groep. Hoewel het ministerie van Buitenlandse Zaken dit bestrijdt.

Bron: RNW – klik hier

Advies: Wacht niet te lang met aanvragen ….

Vraag en antwoord Min. Buitenlandse Zaken

Categories: HollandMadeira

1 Comment

Natascha · June 14, 2009 at 20:05

tsja, de nederlanders gaan in het buitenland ook te maken krijgen met een mindere service (zoals veel andere nationaliteiten nu al), maar nog steeds kun je op180 plaatsen in de wereld buiten Nederland je paspoort verlengen. Voor zo’n ieniemienie-landje als NL toch nog een hele prestatie. Je kunt natuurlijk de mogelijkheid benutten om tijdens een vakantie in nederland je paspoort bij de gemeente Den Haag te laten verlengen. En de dichtst bijzijnde mogelijkheid hoeft niet altijd in het land te zijn waar je woont. Gewoon kijken wat qua ticket het goedkoopste is vanuit Madeira. Misschien is Faro of Tenerife wel beter dan Lissabon.

Die lijst wordt overigens ook steeds gewijzigd! Voor Pepijn was het consulaat in München afgevallen, Praag was nu de dichtstbijzijnde (Frankfurt of Berlijn is véél verder dan Praag). Dat was een week geleden… nu staat München er ineens weer bij en Frankfurt niet meer… Hûh?????

Voor mij was het altijd al een graftak-service. Britse paspoorten in Duitsland worden centraal gemaakt in Düsseldorf, dat is echt een hele dag rijden van hier. En de britse diplomatieke dienst is een stukkie groter dan de nederlandse en toch klaagt niemand. Tsja, je moet er wat voor over hebben om de trotse bezitter van je paspoort te zijn….

Comments are closed.