Verkeersregelaar

June 20th, 2009 § 4 comments

Regelmatig kom ik Funchal binnenrijden via de afslag Santa Rita. Dit is de meest westelijke afslag van Funchal, en heel handig als je aan het begin van de hotelzone moet zijn. Het enige nadeel is dat de aansluiting met de “oude” weg van Funchal naar Câmara de Lobos via een Y-splitsing gebeurd, waardoor het zeer onoverzichtelijk is. De aansluiting zit ook nog eens vlak na een bocht, dus je ziet echt niet wat er van links aankomt. Okay, er staat een verkeersspiegel aan de overkant, maar ´s morgens vroeg wordt die compleet verblind door de zon en helpt dus absoluut niets….

Maar geen enkel probleem: meestal staat er een enthousiaste verkeersregelaar aan de overkant, bij het cafeetje. Deze meneer is zeer behulpzaam, en met ruime armgebaren maakt hij je duidelijk of je veilig kunt oversteken of niet… Een enkele keer ontbreekt hij, en dan moet ik echt op de goede gok (voor mijn gevoel althans) extra snel oversteken!

§ 4 Responses to Verkeersregelaar"

 • Lilian says:

  hihi hij was je dus ook al opgevallen!! Bijna zouden we hem fooi moeten gaan geven. t wordt tijd dat de doorgaande weg ook klaar is hoeven we ook niet meer door de woonwijk te crossen om aan die kant van Funchal te komen.

 • Robert says:

  Hallo,
  Eerst gezegd te hebben dat mijn reactie niets met dit topic te maken heeft.. Ik begrijp van julllie blogs en info overal op internet dat jullie op Madeira wonen. Ik en mijn vriendin gaan over twee weken op vakantie naar dit eiland, we hebben al veel informatie gevonden op internet en willen graag veel van de diversiteit van het eiland ontdekken, maar het liefste zonder een auto te hoeven huren. Vandaar dat wij het zeer interessant vinden om te lezzen dat er een uitgebreid netwerk van bussen bestaat. Kunnen jullie ons (via mail) hier misschien wat meer over vertellen, over hoeveel bussen er per dag rijden en waar ze allemaal op het eiland komen, wat de kosten hiervan zijn, waar je het beste tickets kunt halen etcetera?

  alvast heel erg bedankt!

 • Rob Dekker says:

  Eveneens even “los” van het onderwerp.
  Opeens zie ik bij het webadres een “Oer”-Hollands VVV logo(tje) verschijnen.
  Nieuw of valt me dat nu pas op??

  In iedegeval werkt het (zie reaktie hierboven 😉 )

  Groetjes, Rob en Marja, vanuit een warm (en stoffig* ) haarlem.

  * Stoffig, zit midden in de verbouwings werkzaamheden.

 • nãod says:

  # Robert,
  Ja dat zou ik ook wel eens willen weten. Alice komt eind Juli en die wil persé per bus van Fajã da Ovelha naar Funchal. Op zichzelf is deze wens wel aardig maar mij lijkt het gelijk aan een voettocht naar Rome. Ik heb haar al gezegd dat als ze eenmaal aangekomen is ze dan wel kan bellen dat we haar weer op komen halen want heen en terug op 1 dag dat zit er volgens mij niet in. Buiten het feit dat Alice niet geheel vrij is van wagenziekte. Dus ik vermoed dat ze in Przazeres al zal bellen met Kom me alsteblieft weer ophalen. Het rijgedrag van de buschauffeurs is op zijn zachtst gezegd ´not for the faint hearted´.

What's this?

You are currently reading Verkeersregelaar at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira