Na tunnels komt glasvezels

June 30th, 2009 § 4 comments

Kwam het volgende bericht op het Web tegen ….

Portugal Telecom launches FTTH network in Madeira

Portugal Telecom has launched triple-play services delivered over its new fibre-to-the-home (FTTH) network on the island of Madeira, giving residents access to Internet speeds of up to 100 Mbps.

The new triple-play packages, called ‘Meo Fibra’, are available from today in two versions – ‘Meo Fibra 20 Megas’, offering Internet speeds of up to 20 Mbps. unlimited telephone calls between 9pm and 9am and 70 linear channels on the telco’s IPTV service ‘Meo’, costing EUR 47.41 per month; and ‘Meo Fibra 100 Megas’, offering Internet speeds of up to 100 Mbps, unlimited telephone calls and 100 linear channels on its IPTV service, costing EUR 61.66 per month.

The new network is being installed in 12,000 homes across the island by the end of this year, using 150 km of fibre-optic cable.

Met andere woorden …. snellere Internet verbindingen plus telefoon en een pakket TV kanalen. Ik zal proberen dit in de gaten te houden. Zal uitzoeken tot hoe ver dit fenomeen zal strekken op het eiland.

§ 4 Responses to Na tunnels komt glasvezels"

 • Rob Dekker says:

  Vraag me af hoe ze dit gaan realiseren. Via een “waslijntje” (bovengronds in palen, zoals nu een groot deel van de bekabeling op Madeira geregeld is) lukt namelijk niet met glasvezel.
  Zal wel beperkt blijven tot Funchal en enkele andere “steden”. . .
  Daar hebben vele straten “ducts” (putten met buizen ertussen)

  En dat van een oud-KPNer, groetjes, Rob.

 • nãod says:

  ik was dus ook met Pt madeira en Meo in de weer. Ze dachten hier op deze buitenplaats een kabel aan te treffen. Nou dat heb ik ze al direct gezegd bij het aanvragen dat dat niet het geval was. Maar goed de kabel gaat niet verder dan Estreito da calheta. Dus ik moet een telefoon aansluiting nemen om internet te krijgen en de TV komt met een schotel.
  Ik heb inderdaad wel zo´n pakket. Ik kan van 2100 uur tot 0900 uur gratis bellen met alle vaste nummers in Portugal. En ik heb wel 95 zenders op de TV. Nou zal mij benieuwen want de eerste afspraak ging dus niet door. Ik moest alles opneiuw aanvragen in de Loja de Cidadão in Funchal. Gisteren morgen werd ik gebeld door 16200 om een afspraak te maken met mij wanneer ze het konden komen aanleggen. Nou dat gaan ze dus op 3 juli doen. Ik blij. Wat schetst mijn verbazing; gisterenmiddag werd ik weer gebeld door 16200 door een juffrouw die een afspraak met mij wilde maken om de boel aan te leggen. Ik zei dat ik al een afspraak had voor 3 juli, O zei ze. En begon toen een voor mij volstrekt onduidelijk verhaal. Nou als dat allemaal maar goed komt.

 • Don says:

  @Noud: mijn advies voor dergelijk situaties hier …… de 2de afspraak … gewoon door laten gaan! Nooit afzeggen … ook al is het dubbel. Het is beter dat ze twee keer langskomen …. en dat s dan hun probleem. Het gevaar als je eentje afzegt … dat het misschien gevolg heeft dat de andere ook wordt afgezegd (is mijn ervaring).

  En …. voor morgen …. blijf niet speciaal te wachten voor hun. Verbaas je nergens over.

 • Maja & Bruno says:

  Come on Don – be a little positive – not much just a little… at least they called twice.
  @ Noud: Good luck for tomorrow and keep us posted!

What's this?

You are currently reading Na tunnels komt glasvezels at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira