Met de boot (ferry) aangekomen begin deze week. Was heel gezellig. Volgens mij hebben ze een leuke indruk van Madeira en hoe we hier leven. Daarom hebben we tijd besteed aan hun … in plaats van over hun bezoek over te schrijven. Misschien dat ze zelf een stukje willen schrijven over hoe het was …. wanneer ze thuis zijn aangekomen (en bijgekomen).

Ze hebben genoten en zijn nu onderweg naar (en met) de ferry richting het vasteland.
Boa viagem e muito obrigado pela visita!

KLaar om te vertrekken

KLaar om te vertrekken

Onderweg naar de boot

Onderweg naar de boot

Categories: Familie & Vrienden

5 Comments

Rob Dekker · August 9, 2009 at 21:11

Lijkt mij inderdaad leuk om tzt te lezen, hoe (en hoelang) ze over deze Madeira “op en neer” hebben gedaan (neem aan vanuit Nederland?). Zo’n reis staat ook bij ons “errug” hoog op het “to do” lijstje.
Rob & Marja (vanuit een tropisch warm Haarlem)

nãod · August 10, 2009 at 19:48

Nou ze zijn inmiddels ook al weer op de terugweg. Ik heb ze op de boot ontmoet. Jammer dat ze op madeira niet konden motorrijden. Vanwege te zwakke motoren en misschien ook wel een beetje te weinig durf. Maar als je het maar naar je zin hebt. De terugreis heb ik aan hun kunnen illustreren door eigen ervaringen. Ik ben inmiddels een soort van forens tussen Madeira en <nederland geworden, dus tips in overvloed!!!. En ik zing nu het vanouds bekende nederlandse liedje….WE ZIJN ER BIJNA !!! maar nog niet helemaal!!

Rob Dekker · August 12, 2009 at 00:23

Als ik de foto bij Don op het erf bekijk, rijden beide op een Honda Gold-Wing. Dus denk ik niet dat (zoals Naud memoreerd, het aan te zwakke motoren zal liggen.
Wij rijden (op Madeira dan) een “halve” Gold-Wing (een Honda Deauville) en die komt met 2 personen erop op echt overal. Alleen parkeren is vaak wat lastig (motor heeft geen parkeerrem). Maar een steen voor het wiel is nooit ver weg!!

In onze “begin”-fase, hebben we Madeira zelfs verkend op een 50cc scooter. Met 2 personen erop naar de top van de Pico de Airero geweest (wel brood mee voor onderweg 😉 😉 )

Denk meer dat de heen en terug reis zoveel “zadel”-ervaring heeft opgeleverd, dat er op Madeira even rust voor het achterwerk was.

Maar hopelijk geven Jaap en Janneke hierop zelf het verlossende antwoord.

Willisha · August 16, 2009 at 12:33

J&J rijden inderdaad allebei een Goldwing: die van Janna is 30 jaar oud en die van Jaap 25 jaar. Jaap heeft de uitvoering die ook wel bekend staat als ” fauteuil op wielen”, Janna heeft meer een basic model (prachtig dat oude model benzinetank, daar viel ik destijds heel erg op!).
Ze verkozen om meerdere redenen om zich op het eiland met de auto te verplaatsen: er kwamen nog voldoende motorkilometers aan op het vasteland en onderweg konden we direct uitleg geven over het gebied waar we doorheen reden. Werkt toch gemakkelijker dan achteraf, aan de hand van beschrijvingen, proberen uit te leggen hoe een bloem heet, hoe het dorp heet en welke verhalen we over een gebied kennen.. :mrgreen:

Janneke en Jaap · August 18, 2009 at 19:57

Nu er al zoveel staat, moeten ook wij maar even reageren. Allereerst hebben we erg genoten van Madeira en ons verblijf bij Wil en Don. We hebben het met Noud op de boot gehad over de motoren, en gezien de leeftijd en de toestand van de motoren (de 1100 lekt ietwat olie en wordt snel warm en de 1200 heeft een beroerde rechter schokbreker) heeft ons mede doen besluiten om niet te rijden met deze motoren op Madeira. Wel willen we een volgende keer een motor huren die o.i. beter geschikt is voor het terrein. Nu zijn de hellingen ons in eerste instantie ook wat tegengevallen en waren deze steiler als wij hadden verwacht. En inderdaad, er kwamen nog voldoende kilometers. We zijn op zondagmorgen vanuit Portimão vertrokken, een klein stukje snelweg en daarna alleen maar tussendoor gereden naar huis, alles bij elkaar ongeveer 3100 kilometer in 6 dagen. We hebben nog net geen 6000 kilometer gemaakt. De rust op het eiland is ons goed bevallen, en we hebben zo voldoende energie opgedaan om weer lekker terug te gaan rijden naar huis. De gelegenheid om met elkaar te praten en dingen uitgelegd te krijgen was voor ons ook een reden om de auto te nemen i.p.v. de motor.
voor Rob en Marja, ons reisverslag is bijna klaar, ik wil het ook laten plaatsen in het clubblad van de Goldwingclub, maar als jullie het leuk vinden kunnen jullie de originele versie krijgen. Neem via Don maar contact op en dan vertellen we meer van onze ervaringen
De tips van Noud over de terugweg hebben we gebruikt en deze zijn goed bevallen. We hebben een mooie terugreis gehad.

Comments are closed.