Met de boot (ferry) aangekomen begin deze week. Was heel gezellig. Volgens mij hebben ze een leuke indruk van Madeira en hoe we hier leven. Daarom hebben we tijd besteed aan hun … in plaats van over hun bezoek over te schrijven. Misschien dat ze zelf een stukje willen schrijven over hoe het was …. wanneer ze thuis zijn aangekomen (en bijgekomen).

Ze hebben genoten en zijn nu onderweg naar (en met) de ferry richting het vasteland.
Boa viagem e muito obrigado pela visita!

KLaar om te vertrekken

KLaar om te vertrekken

Onderweg naar de boot

Onderweg naar de boot

Categories: Familie & Vrienden

3 Comments

Rob Dekker · August 9, 2009 at 21:11

Lijkt mij inderdaad leuk om tzt te lezen, hoe (en hoelang) ze over deze Madeira “op en neer” hebben gedaan (neem aan vanuit Nederland?). Zo’n reis staat ook bij ons “errug” hoog op het “to do” lijstje.
Rob & Marja (vanuit een tropisch warm Haarlem)

Rob Dekker · August 12, 2009 at 00:23

Als ik de foto bij Don op het erf bekijk, rijden beide op een Honda Gold-Wing. Dus denk ik niet dat (zoals Naud memoreerd, het aan te zwakke motoren zal liggen.
Wij rijden (op Madeira dan) een “halve” Gold-Wing (een Honda Deauville) en die komt met 2 personen erop op echt overal. Alleen parkeren is vaak wat lastig (motor heeft geen parkeerrem). Maar een steen voor het wiel is nooit ver weg!!

In onze “begin”-fase, hebben we Madeira zelfs verkend op een 50cc scooter. Met 2 personen erop naar de top van de Pico de Airero geweest (wel brood mee voor onderweg ;) ;) )

Denk meer dat de heen en terug reis zoveel “zadel”-ervaring heeft opgeleverd, dat er op Madeira even rust voor het achterwerk was.

Maar hopelijk geven Jaap en Janneke hierop zelf het verlossende antwoord.

Willisha · August 16, 2009 at 12:33

J&J rijden inderdaad allebei een Goldwing: die van Janna is 30 jaar oud en die van Jaap 25 jaar. Jaap heeft de uitvoering die ook wel bekend staat als ” fauteuil op wielen”, Janna heeft meer een basic model (prachtig dat oude model benzinetank, daar viel ik destijds heel erg op!).
Ze verkozen om meerdere redenen om zich op het eiland met de auto te verplaatsen: er kwamen nog voldoende motorkilometers aan op het vasteland en onderweg konden we direct uitleg geven over het gebied waar we doorheen reden. Werkt toch gemakkelijker dan achteraf, aan de hand van beschrijvingen, proberen uit te leggen hoe een bloem heet, hoe het dorp heet en welke verhalen we over een gebied kennen.. :mrgreen:

Comments are closed.